avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inregistrari video
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inregistrari video

Buna seara!
Recent am fost implicat intr-un accident auto in urma caruia am fost declarat vinovat de catre un agent de la politia rurala si nicidecum de catre un politist rutier.Am depus contestatie impotriva procesului verbal intocmit in termenul legal solicitand ca in apararea mea sa ma folosesc de probe video.
M-am deplasat la primaria din localitatea unde a avut loc accidentul si am solicitat sa mi se puna la dispozitie inregistrarea din momentul accidentului.Am intrat in posesia acestora dar as dori sa stiu daca trebuia indeplinita vreo procedura pentru a fi admise in instanta.Mentionez ca am facut cerere la primarie pentru punerea imaginilor la dispozitie.Am solicitat si politiei sa ia inregistrarile lucru pe care l-au si facut, dar la proces nu le-au depus .

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2022
erhabe, utilizator
Cel mai recent răspuns: erhabe , utilizator 14:03, 22 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti o dovada ca politia a luat inregistrarea video de la primarie depuneti aceata dovada la instanta.De asemenea puteti face un interogator scris depus la instanta prin care sa cereti sa confirme ridicarea inregistrarii video de la primarie si sa precizeze motivul pentru care nu depune la instanta aceasta inregistrare pentru stabilirea corecta a situatiei de fapt in cauza.Instanta va trimite acest interogator politiei , dupa admiterea probei cu interogatorul.Depuneti in paralel si inregistrarea dvs. la dosarul cauzei mentionind ca ati facut toate demersurile legale care v-au stat in putinta pentru ca aceste inregistrari necesare clarificarii situatiei de fapt si pentru a se da o solutie corecta si legala in speta dar reprezentantl politiei in mod nejustificat , nu depune proba edificatoare la dosarul cauzei si cereti instantei sa considere asta ca o recunoastere implicita a celor sustinute de dvs.
Din ce stiu eu agentii de politie rurala au atributii si in domeniul rutier in zona in care sunt responsabili, deci din acest motiv plangerea penala este neintemeiata. Raman insa celelalte acuzatii.

DinuX a scris:

Din ce stiu eu agentii de politie rurala au atributii si in domeniul rutier in zona in care sunt responsabili, deci din acest motiv plangerea penala este neintemeiata. Raman insa celelalte acuzatii.

Au atributii limitate ( gen sanctionare parcare neregulamentara , etc) si nu au atributii in cazul accidentelor auto.Si chiar de ar avea cum se justifica refuzul de a testa soferii implicati in accident cu aparatul etilotest?Mai ales ca eu am cerut in mod express acest lucru iar prima lor sarcina este aceasta in cazul unui accident.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admiterea înregistrarilor audio ca probe mariacapraru mariacapraru Buna seara. As vrea sa stiu daca la o întâmpinare se pot atasa ca probe înregistrari audio si transcrierea grafica a acestora, daca acestea pot constitui ... (vezi toată discuția)
Ridicare de inscrisuri Edbah Edbah Art. 204, Cod de Procedura Penala, prevede ca, pentru orice act de urmarire penala ( inclusiv ridicare de inscrisuri in cadrul efectuatii de acte premergatoare ... (vezi toată discuția)
încurajarea săvârșirii de infracțiuni de către polițist dietmarkrutsch dietmarkrutsch În noiembrie 2018, deci anul trecut, acum fiind martie 2019, am depus o plângere penală la un post de poliție pentru săvârșirea infracțiunii de violare ... (vezi toată discuția)