avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Procura de la asociat majoritar. Cum fac ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Procura de la asociat majoritar. Cum fac ?

intrebare scurta :

X este asociat cu 70% intr-un SRL, Y are 30 % si este si administrator. X vrea sa plece din tara 3-5 ani si vrea sa-l imputerniceasca pe Z sa se ocupe in perioada aceasta de firma (drept de semnatura, dividende, etc. maximum de reprezentare posibila )

ce fel de imputernicire trebuie semnata ? ce se poate stipula, ca maxim de delegari de responsabilitate? ce NU se poate stipula ?

Cel mai recent răspuns: peterstern , utilizator 14:27, 7 Septembrie 2006
Themis are dreptate, eu m-am pripit, chiar de doua ori. Scuze si bine ca a observat!
Este o procura generala cu titlu gratuit (poate fi si cu titlu oneros, adica remunerata). Se autentifica la notar sau, dupa cum a spus themis, poti apela direct la un notar.

PROCURA

Subsemnata, ………………………….., (adresa, date CI) in calitate de asociat majoritar al SC........................................, persoana juridica romana, cu sediul in ..........................., inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J../.../........., cod unic de inregistrare.............(atribut fiscal),

Prin prezenta, imputernicesc pe......................................, (adresa, date CI),

Sa ma reprezinte in vederea indeplinirii tuturor formalitatilor necesare bunului mers al societatii, dupa cum urmeaza, dar fara a se limita la:

- sa semneze in numele si pe seama mea toate documentele necesare, inclusiv registrele asociatilor/actionarilor
- sa redacteze, semneze, indeplineasca, sa transmita, depuna, si/sau primeasca orice document, ordin, informatii confidentiale, notificari, confirmari de primire, informatii scrise;
- sa indeplineasca toate formalitatile legale la Registrul Comertului sau orice alte autoritati competente;
- sa ma reprezinte in fata tertilor si autoritatilor si sa duca la indeplinire toate actiunile necesare;
Etc

Prezenta procura este un mandat gratuit si netransmisibil (optional), mandatul urmand a se stinge conform art. 1552 Cod Civil.

Data

Semantura

Mersi mult pt raspunsuri, trebuie inregistrat mandatul la Reg. Com. sau M. Oficial ?
Nu.
thanxs themis & miller, it's fuckin' clear now :)

Alte discuții în legătură

Reprezentarea unei societati comerciale in instanta crystal_samy crystal_samy buna ziua. am depus o contestatie in instanta impotriva unui proces verbal de contraventie aplicat societatii careia sunt atat patron cat si administrator. mi ... (vezi toată discuția)
Imputernicire semnare act constitutiv la constituire societate Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Am o nelamurire, daca ma puteti ajuta va rog...am mai deschis un topic in legatura cu parte din aceeasi problema, dar as dori sa fiu sigura... Am o ... (vezi toată discuția)
Imputernicire asociat radujit radujit Buna ziua, Am urmatoarea situatie: intr-o societate comerciala sunt doi asociati X (51%) si Y (49%). X are calitatea de administrator in societate(nu este ... (vezi toată discuția)