avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema bransare curent electric, de 2 ani tot ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema bransare curent electric, de 2 ani tot asteptam sa vina Enel-ul

Buna ziua, am o intrebare daca ma poate ajuta cineva.

Am cumparat un apartament intr-un bloc nou acum 2 ani aproximativ. Pana in prezent nu suntem bransati la reteaua electrica individual. In momentul achizitionari ni sa spus tuturor ca Enel-ul urmeaza sa monteze contoarele de curent in 2 saptamani, dar au trecut 2 ani. Momentan suntem bransati la un alt bloc si platim la comun.

Dezvoltatorul a specificat faptul ca el a platit tot ce era nevoie pentru a ne bransa dar nici el nu stie motivul intarzieri. Pana in prezent a platit el curentul pentru toti, dar cum in ultima perioada s-au mutat mai multi locatari si factura devine tot mai mare ne-a anuntat ca numai plateste, in schimb ne va oferii curent de santier si mai departe sa ne descurcam. Daca nu platim il taie, daca nu ne convine, vorbim cu avocatul lui.

Mai nou, sa spus faptul ca urmeaza sa fie montat un transformator in zona, dar nimic. Un alt bloc fix de langa noi (alt dezvoltator) este finalizat de curand si din cate am vazut deja monteaza contoarele de curent si se pregatesc de bransare. In zona sunt peste 20 blocuri (dezvoltatori) diferiti, dar numai la noi se pare ca este problema.

Ne-am gandit sa apelam la ANPC si facem reclamatie Enel-ului, dar din cate am inteles este nevoie ca dezvoltatorul sa faca acel lucru.

Ce putem face din punct de vedere juridic? Tensiunea este tot mai slaba, riscam sa ia foc cablul de 2,5 sau se arda electrocasnicile. Sunt familii cu copii mici, nu putem risca sa ramanem fara curent in prag de iarna.

Nu inteleg cine raspunde? Chiar este posibil bransarea de catre Enel sa dureze 2 ani?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:42, 16 Decembrie 2022
Notificati oficial dezvoltatorul cu obligatia executarii racordurilor individuale la infrstructura de energie electrica conform clauze contractual asumate-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am achiziționat un apartament de la un proprietar, care la rândul ... tenegabi tenegabi Am achiziționat un apartament de la un proprietar, care la rândul lui a achiziționat de la dezvoltator, blocul este nou. De când s-a încălzit vremea sunt ... (vezi toată discuția)
Racordare la reteau electrica apartament bloc + trimitere in judecata dezvoltator kompera kompera Buna ziua, Din 2015 ma numar printre cei care au trecut in contract \"apartament cu toate utilitatile\". Asa este, insa curentul electric si acum este in ... (vezi toată discuția)
Contract enel cls cls Buna ziua. Am cumparat anul trecut un apartament de la un dezvoltator care nu a depus nici un efort pentru a solicita incheierea contractelor individuale la ... (vezi toată discuția)