avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Este normal ca un client sa refuze plata facturii doar ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Este normal ca un client sa refuze plata facturii doar pentru ...

Este normal ca un client sa refuze plata facturi doar pentru ca banca este de tip FinTech si nu are sediu/subsidiara in Romania (asa cum are societatea care a emis factura) si conturile nu incep cu IBAN RO, este vorba de Revolute Bank care opereaza in Romania dar nu are subsidiara aici.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 13:19, 17 Martie 2022
Revolut nu este autorizata pentru toate operatiunile bancare obisnuite, iar BNR o "tolereaza". Deschideti-va un cont la o banca autorizata. Nu vreti sa va pierdeti clientii din motive superflue.
Va multumesc. Revolute are licenta e-money in Romania si este autorizat pentru plati SEPA.
O societate romaneasca are dreptul sa deschida conturi si la alte banci decat cele romanesti, in UE de exemplu?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2022
bruno123456, utilizator
Revolut are licenta e-money si autorizatie SEPA din Lituania. in Romania este doar NOTIFICATA. Verificati site-ul BNR. Nici in Lituania Revolut nu e o banca propriu zisa.
Pe scurt, o banca romaneasca nu poate face plati in lei catre Revolut fiindca inseamna externalizarea leilor, ceea ce este interzis. Solutia legala e ca Revolut sa-si gaseasca o banca romaneasca corespondenta unde sa-si tina conturile romanesti.
Mai departe: nu confundati deschiderea unui cont cu autorizarea de a face tranzactii. oricine poate sa deschida conturi [aproape] unde vrea, insa tranzactiile se fac dupa regulile tarii (pe care aici le face BNR) si dupa regulile bancii.
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2022
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O asociatie de proprietari are conturile blocate. isi deschide ... romanul11 romanul11 O asociatie de proprietari are conturile blocate. Isi deschide un cont revolut (nu se stie pe ce nume), apoi solicita plata in acest cont. Se stie aceste ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala cu banca dintr-o alta tara membra ue ghflorin ghflorin Buna ziua, detin o firma cu sediul in Romania cu care ofer consultanta software. Am lucrat cu ING Bank de la inceput, insa comisioanele devenind din ce in ce ... (vezi toată discuția)