avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie cf. legii nr. 449 din 2003
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie cf. legii nr. 449 din 2003

Buna ziua,

Buna seara,

Conform Legii nr.449 din 2003 am inteles ca ar trebui sa am garantie la orice produs pe care il vand. Asa este?

Chiar daca fac un produs manual (de ex. o pereche de cercei) trebuie sa ofer garantie?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: EasyMouse , utilizator 10:05, 21 Ianuarie 2010
Bineînţeles.
Buna ziua,

Am tot studiat legislatie si potrivit OG nr. 21 din 1992 privind protectia consumatorilor numai pentru bunurile de folosinta indelungata exista obligatia de garantie.

Multumesc,
In cazul produselor este aplicabila Legea 449/2003, lege speciala in raport cu OG 21/1992. Prin urmare, dispozitiile privind garantia se vor aplica oricaror bunuri mobile materiale, cu exceptia celor stabilite expres in art. 2, lit. b si art. 3 din Legea 449/2003 si daca sunt respectate celelalte conditii (contract de vanzare incheiat intre persoane care au calitatea de comerciant, respectiv consumator).
O precizare in legatura cu "acordarea" garantiei. Garantia de doi ani - legala - opereaza in virtutea legii si nu trebuie "acordata". Consumatorul se poate prevala de drepturile stabilite prin Legea 449/2003, indiferent daca a primit sau nu o garantie.
Comerciantul poate oferi, in schimb, o garantie comerciala, care poate avea orice durata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de garantie al noului produs, inlocuit in termen de garantie uzoni istvan uzoni istvan Reritor la acest subiect, mai de mult am citit urmatorul raspuns: [i]\\"Intr-adevar, varianta veche a OG nr. 21/1992 prevedea la art. 14 urmatoarele: (3) ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda garantia in cazul unor produse defecte si inlocuite, dupa vanzare tartareanum tartareanum Buna ziua am nevoie de ajutorul dumneavoastra in urmatoarea problema: -in data 01.noiembrie.2010 am achizitionat un telefon mobil cu o perioada de garantie de ... (vezi toată discuția)
Garantie incaltaminte simona2006 simona2006 Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns, o parere. Acum aproape o luna mi-am cumparat o pereche de pantofi de piele din magazinul CCC din ... (vezi toată discuția)