Buna ziua! In cazul unei succesiuni privind o mostenire in urma parintilor decedati trebuie sa ma prezint personal, sau se poate da o imputernicire pentru fiul meu, avand in vedere ca traiesc in strainatate si nu am posibilitatea deplasarii. Bineinteles, imputernicire dat in fara notarului si tradus in limba romana. Multumesc
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru ca doamna este la niste mii de km si poate nu mai vine niciodata sau daca vine in tara, se duce in alta parte sau daca vine, vine la Sfantu Asteapta. Timp in care, notarul printeaza si pastreaza maculatura.
Este foarte usor sa o arzi bun samaritean fata de o persoana pe care nu ai vazut-o in viata ta, pe timpul si cheltuiala altuia. Din pacate multi clienti nu intorc serviciul nici macar la nivel de respect.
Poate dvs aveti mai mult timp liber.
Apucati-va pro bono pe timpul si chetuiala proprie sa faceti "fituici" si sa purtati corespondenta cu varii institutii. La sfarsitul lunii, cand o sa vina ziua de salarii catre angajati si facturile, o sa le platiti in bunatate si recunostinta.
Interesul este al doamnei.
In lumea mea, cand vrei sa rezolvi o treaba in interesul TAU, te misti putin, te urnesti si iti procuri actele necesare ca sa rezolvi.
Asta daca vrei...daca nu, stai asa.
Inteleg. Nu este cazul In Italia sistemul este similar cu cel din Romania. La fel si in Spania. Incheierea este de autentificare, nu de legalizare de semnatura. Sunt si traducator asa ca stiu, cu atat mai mult, sa fac diferenta dintre cele doua cand inscrisul este in limba straina. La consulate serviciile sunt de toata jena, scumpe si proaste. In plus, se dau si sfaturi gresite, ai n-ai chef. N-as recomanda decat atunci cand discutam despre actele facute la notar in America, de exemplu, unde orice analfabet e notar ... alea sunt cu totul altceva.
Ba tocmai ca este cazul în Italia.
Deși Spania si Italia au procedura autentificării, 90% dintre procuri sunt cu legalizare de semnătura, iar notarii straini evita autentificarea, din motive știute doar de ei.
Majoritatea clienților au rezolvat foarte bine la Consulat cu 3 euro, cu autentificare și direct în limba romana.
Apostila
oana01
Buna ziua,
Sora mea doreste sa vanda un apartament. Momentan ea se afla in Spania. Am fost la un notar si mi-a spus ca ea trebuie sa trimita o procura de ... (vezi toată discuția)
Succesiune
Robyegya
Pt efectuarea succesiunii dupa decesul tatalui nostru,eu si sora mea(ambele locuind in Grecia) i.am trimis mamei noastre procura facuta la un notar.Mama a ... (vezi toată discuția)