avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... refuz plata citire repartitor si caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

refuz plata citire repartitor si caldura

Buna Ziua! m-a inclin din nou in fata dumneavoastra cu o problema nemaiintalnita de mine pana in prezent.Un locatar din cadrul unei asociatii de proprietari,asociatie ce are contact cu o firma de repartitoare, nu doreste sa plateasca citirea repartitoarelor pe motiv ca nu s-a prezentat nimeni sa-i citeasca ?! ( cu toate ca eu m-am intalnit cu d-nul trimis sa citeasca repartitoarele chiar pe una dintre scari sunand la apart.)si totodata nu este de acord cu suma ce i s-a repartizat prin factura de la firma pe motiv ca nu ar fi consumat deloc, repartitoarele fiind pe zero ?!.Cei de la firma au emis factura, eu i-am trecut-o la plata, el nu vrea sa-o plateasca ce pot face in situatia asta tinand cont ca factura radet a fost achitat,factura pentru citire a fost achitata, cei de la repartitoare spun ca luna viitoare locatarul va primi o factura pe minus, dar eu cum sa ma scad in acte , cine plateste ceea ce au facturat luna trecuta? Si citirea?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:05, 22 Ianuarie 2010
va multumesc din suflet pentru sfaturi. am sa astept factura pe minus a domnului respectiv si la eventuale nelamuriri va voi mai cere ajutorul.
Inca o data:
- consumul nu se da pe minus, i se pune 0(zero) la consum individual, dar are de plata consumul pe spatii comune si coloane de distributie.

- in privinta consumului individual ,persoana are in cont, in baza de date niste unitati de consum si care nu se evidentiaza in tabel, dar ele sunt pastrate in calculator la firma de calcul...si intr-o luna viitoare, in care omul are consum, acest credit din baza de date va fi scazut din acel consum, ajungand ca intr-o luna in care a consumat caldura mai multa sa plateasca mai putin.
....................
Pe tabel nu va veni consum cu minus!
......................
Conditia este ca de-acum incolo sa declare in fiecare luna consumul, asa zero cum este, pentru ca daca nu-l declara va fi incarcat iarasi cu consum estimat, ba din a treia luna de consum estimat i se mai incarca si cu un plus de 10%.
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2010
elga50, moderator
au venit facturile de la firma cu repartitoarele.domnul in cauza are o factura pe minus ca si alti cativa locatari.Acum problema mea este urmatoarea: suma totala a facturilor de la repartitoare nu este egala cu factura radet adica pe concret: factura radet 6621.16, suma totala repartizata la locatari 6763.50 diferenta este exact totalul sumelor trecute pe minus in facturi.(142.34)In liste am trecut la cei care erau cu minus in factura ,0 lei de plata. cum evidentiez eu in balanta ca am o factuta de 6621.16 si total plata la locatari 6763.50??? cred ca nu inteleg eu ceva!?va rog ajutati-ma!
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2010
andradaa, utilizator
Doamna!
Factura RADET este mai mica decat ce au de plata locatarii, da?
Inseamna ca locatarii au mai mult de plata decat factura RADET, da? :)
Pai acei 142.34 lei nu sunt cumva comisionul de plata pentru calcul? Ca si asta e prins in tabel.

Ultimele trei rubrici ale tabelului sunt la total:
- suma caldurii din factura RADET
- comisionul pentru firma
- total general de plata

In balanta aveti, cu privire la caldura:
- in ACTIV - total general de plata al locatarilor (ultima rubrica a tabelului);
- in PASIV aveti doua facturi de plata: RADET rubrica antepenultima) si comisionul pentru firma (rubrica penultima)
ACTIV = PASIV
elga50, moderator
cei 142.34 lei nu reprezinta comisionul pentru calcul.Pentru calcul am factura separata ( 458 lei repartizati pe nr de repartitoare)Cei 142.34 lei sunt exact totalul minusurilor din factura lor (adica locatarul 1 are de platit 200, locatarul 2 are -100lei si tot asa pana cand suma celor care au de platit se ridica la 6763.50lei din care cred ca s-au scazut minusurile si le-a dat factura Radet 6621.16lei) Eu in lista am trecut 0 lei la cei cu minus deoarece m-am gandit ca se considera ca acestia au platit o suma in avans...Dupa mintea mea cred ca ar fi fost normal ca totalul celor care au consumat sa-mi dea exact totalul Radet si cei care erau pe minus sa ramana in baza lor de date cu un plus din care scadeau luna de luna ceea ce consuma respectivul.Cred ca undeva gresesc dar nu-mi dau seama unde.....in factura scrie asa costuri incalzire 6621.16( cat este si factura RADET ) regularizare :rest de plata 6763.50 rest de primit 142.34 (?!)
andradaa, utilizator

Alte discuții în legătură

Coloane distributie caldura dan6i dan6i Daca un locatar, dintr-o asociatie de proprietari a izolat coloanele de distributie din apartamentul sau, poate fi micsorata cota de contributie? Ce ... (vezi toată discuția)
Repartitoare radio Dabal Dabal Buna ziua, Zilele trecute a venit mama suparata foc pe administratorul blocului si pe radet ca mai nou ne obliga sa ne schimbam vechile repartitoare cu ... (vezi toată discuția)
Ordinul 343 anrsc 2010 si apartamente cu centrale termice si tevi comune izolate dalias dalias Am o mare dilema legata de interpretare. Eu am inteles ca daca ai centrala termica si tevile de caldura verticale trec prin apartamentul tau platesti agentul ... (vezi toată discuția)