avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Suplimenti alimentari
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Suplimenti alimentari

Suplimentii alimentari (vitaminele/ adjuvanti dietetici - produse naturiste) intra sa inteleg sub incidenta legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare si trebuie achitate in 35 de zile cf. art. 8 lit. c, chiar daca in contract am stipulat un termen mai mare de plata?
Adica nu se mai lasa la indemana partilor sa stabileasca termenul? Inteleg in cazul celor congelate, alimentelor proaspete...dar la suplimenti valabili si 2 chiar 3 ani...nu vad de ce s-ar aplica...
Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 18:28, 15 Ianuarie 2010
Suplimentii alimentari (vitaminele/ adjuvanti dietetici - produse naturiste) nu intra sub incidenta legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare si nu trebuie achitate in 35 de zile cf. art. 8 lit. c, ci trebuie achitate asa cum este prevazut in contractul semnat intre parti .
Chiar speram la o confirmare atat de categorica! Multumesc!:D
DAYANA_Only a scris:

Chiar speram la o confirmare atat de categorica! Multumesc!:D

Pai legea a fost facuta in primul rand pentru produsele alimentare proaspete si cele cu termen mic de valabilitate , deoarece producatorii s-au plans ca in loc de bani le erau returnate produsele cu putin inainte sa treaca termenul de expirare .

In cazul prezentat de dumneavoastra nu este vorba de produse alimentare proaspete sau produse alimentare al caror termen de valabilitate este mai mic decat termenul de plata stipulat in contract .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de plata mai mare de 35 de zile? DAIANA_ DAIANA_ Am o dilema....Suplimentii/aditivii alimentari se incadreaza la produse alimentare de origine nonanimala...in fine, nu e importanta originea (animala sau ... (vezi toată discuția)
Legea 150/2016 - suplimente alimentare radu_pharma radu_pharma Buna seara, Sunt farmacist, ma lupt sa rezist in piata conducand propria farmacie si de cateva zile m-am lovit de aplicarea unui articol al legii 150/2016 ... (vezi toată discuția)
Lege 321/2009 antonia_m09 antonia_m09 Buna ziua, Am o mare nelamurire vis a vis de contestata lege 321/2009 privind comercializarea prod.alimentare. Imi puteti spune ce produse intra in categoria ... (vezi toată discuția)