avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am cumparat un imobil de la un dezvoltator in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am cumparat un imobil de la un dezvoltator in septembrie anul ...

Am cumparat un imobil de la un dezvoltator in septembrie anul trecut. Recent dezvoltatorul mi-a trimis o factura de la gaze pt perioada august-noiembrie, care este pe numele lui, dar imi spune ca trebuie sa o platesc eu. Avand in vedere ca factura nu este pe numele meu, am vreo obligatie legala sa o platesc? Mentionez ca eu am reusit sa preiau contractul la gaz abia in decembrie.
Exista vreo cale legala prin care fie mi se poate opri gazul, fie sunt obligat sa platesc o factura care nu e pe numele meu, doar pt ca sunt proprietarul imobilului pe aprox jumatate din perioada facturata?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:20, 3 Aprilie 2022
pai atata timp cat este pe ap dvs nu e normal sa o platiti?daca ati cumparat ap in septembrie,tot atunci trebuia sa treceti ctr pe numele dvs

sunteti proprietar pe aprox jumatate din perioada, dar pe jumatatea care a generat consum(in august centrala a functionat pt apa calda si nu trece de 20-30ron la o familie de 2-3 persoane,in timp ce in noiembrie deja centrala era pe incalzire)

pe furnizor nu il intereseaza cine locuieste si de cand.....nu i se platesc facturile,opreste serviciul
Cererea pt preluarea contractului a fost depusa din prima zi din care sunt proprietar, faptul ca a durat asa mult a fost determinat de motive independente de mine, compania de gaz a intarziat, a schimbat si contoarele.
Nu vreau sa platesc factura din principiu deoarece desvoltatorul nu s-a tinut de anumite promisiuni facute si vreau doar sa stiu daca exista o modalitate legala de a ma obliga pe mine sa o platesc desi factura e pe numele lui si trebuia deja platita pana la sfarsitul lui decembrie.
Mentionez si ca in numele meu nu exista nicio datorie, sunt la zi cu platile
Buna ziua!

Plata utilitatilor va revine de la data la care ati dobandit proprietatea apartamentului, adica din luna septembrie,
Pentru analiza si eventual raspuns concret este necesar de verificat temeinic documentele in vigoare
Dv actualmente in baza carui document beneficiati de gaze?
Este o neconcordanta intre datele precizate
Daca dv ati achizitionat bunul imobil in luna septembrie,pretentia achitarii de factura gaze aferent luna august este abuziva
Initial negociati achitarea cotei factura aferent septembri octombrie cand ati beneficiat de gaze

Exista o singura factura eluberata pe perioada august-noiembrie si este in numele firmei dezvoltatorului pt ca el a initiat actiunea de bransare si furnizare a imobilului cu gaze. Beneficiez de gaze in urma unui contract de furnizare de gaze de uz casnic de catre cei de la engie, nu am schimbat furnizorul, ci doar am incheiat un nou contract pe numele meu. Eu am facut demersurile necesare preluarii contractului de gaze inca de cand am devenit proprietar, dar pana cei de la compania de furnizare s-au ocupat de cererea mea au trecut mai multe saptamani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2022
oana.bianca, utilizator

Alte discuții în legătură

Anul trecut mi-am cumparat o casa langa bucuresti unde m-am mutat ... roxy_music roxy_music Anul trecut mi-am cumparat o casa langa Bucuresti unde m-am mutat in decembrie, deoarece abia atunci am avut gaze si am putut pune in functiune centrala. Luna ... (vezi toată discuția)
Factura engie la un an după vânzarea apartamentului. noul proprietar nu vrea să o plătească, eu cu pot rezolva situția? ana_tudose ana_tudose Buna ziua, Am vandut un apartament in Februarie 2016. La un an si jumatate dupa, am primit o factura de gaze pe numele meu pentru perioada Decembrie ... (vezi toată discuția)
Probleme furnizor de ultima instanta element94 element94 Salutare. In data de 26 Noiembrie am primit o notificare de la Engie, cum ca Restart Energy a renuntat la noi ca si client ( gaz ). Daca nu dorim sa ramanem ... (vezi toată discuția)