avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Mijloc fix / ob. de inventar, receptie cladire
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Mijloc fix / ob. de inventar, receptie cladire

1. Am o factura pe care scrie mobilier birou, val totala 2000 lei,pret unitar 1680,67 lei
Ca sa fie mijl fix trebuie sa aiba val 1800 lei, dar banuiesc ca este vorba despre val fara TVA.Acest mobilier il incadrez la ob de inventar, nu?
2. In octombrie am de facut o receptie la o cladire pe baza unui proces verbal de receptie, cladire pe care inca nu avem titlu de proprietate.
Banuiesc ca din pdv contabil trebuie sa o inreg in octombrie, nu?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: niko 94 , utilizator 08:35, 15 Ianuarie 2010
1. depinde de vectorul fiscal: daca societatea e "scutita", atunci TVA intra in valoarea bunului si e mijloc fix pentru ca trece pragul de 1800 lei, iar daca e "platitoare", e obiect de inventar.
2. principiul "economicul prevaleaza juridicului" impune recunoasterea intrarii mijlocului fix, deci trebuie inregistrata.

Succes!
2.Nu este problema la inventar pt ca trebuie titlul de proprietate pe care nu il avem?
Puteti sa-mi spuneti in cat timp de la receptie se face intabularea?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare completa-cum procedez iuli-ana iuli-ana daca am un mijloc fix complet amortizat trebuie sa fac inregistrarea 2813=2133,de exemplu? (asa am invatat la facultate) si il pastrez in registrul de mijloace ... (vezi toată discuția)
In ce cont/ lenuivan lenuivan sa inreg cv unui panou \"alucoband\" cu denumirea firmei, care l-am pus la intrarea in firma (vezi toată discuția)
Ob inventar sau mijloace fixe? emma-hart emma-hart buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine sa incadrez niste laptopuri cu val inv < 1800 lei in ob inventar, in conditiile in care anul trecut au fost trecute ... (vezi toată discuția)