Consider că există mari opere literare românești a căror destin a fost frânt brusc. Deși ar putea fi considerată o conduită ,,ușoară,, continuarea unor capodopere literare cred că este o operă fezabilă.
În literatura modernă și chiar contemporană găsim numeroase asemenea opere, de exemplu:
,,Scarlett,, - Alexandra Ripley
,,Fiul lui d'Artagnan,, - Paul Feval
,,Al doilea amant al Doamnei Chatterley,, - Clifford Moore
Nu apreciez ,,continuari,, de genul ,,Swen Hasel,,
Intrebarea pe care doresc să o adresez este: - În ce măsură s-ar putea construi o ,,acoperire legislativă,, în materie de drepturi de autor pentru publicarea unei asemenea opere. Credeți că obținerea acordului moștenitorilor autorului vizat, inclusiv printr-un acord de partajare a dreptului de autor, ar fi o acțiune fezabilă ?
Întrebarea mea se referă la implementarea unei proceduri tehnice, concrete, nu doar extrase din textul legii privind drepturile de autor.
Ca studiu de caz ar putea fi vizat un eventual ,,Moromeții 3,, - este doar un exemplu abstact.
Deci poate fi considerat un asemenea tip de operă este fezabil din punct de vedere juridic ?
o procedura n-o sa meargă, fiindcă situațiile reale sunt complexe si particulare. e ca si cum ai vrea sa robotizezi avocatura. sau sa va robotizam pe dvs.
Regulament scolar
Blues
Buna. Problema pentru care va solicit un răspuns este următoarea: sunt elev, in cls. a XII-a, iar recent am participat la olimpiada de Lb. si Literatura ... (vezi toată discuția)