avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contract sponsorizare
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contract sponsorizare

Spuneţi-mi vă rog, dacă există vreun articol care prevede obligativitatea contractului de sponsorizare. Ce consecinţe suportă sponsorul, dar mai ales beneficiarul unei sponsorizări primite, în cazul lipsei unui astfel de contract? Mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 17:34, 20 Septembrie 2022
Nu e destul de interesantă întrebarea? Până acum am citit doar povesti despre necesitatea contractului, dar nimeni nu a prezentat un articol care reglementează concret această problemă.
Probabil nu vi s-a raspuns pentru ca intrebarea este prost pusa. Cand va cumparati la un automat de cafea pe strada o cafea, incheiati un contract de vanzare. Nu confundati incheierea si existenta unui contract, cu existenta unei forme scrise de anumit tip a contractului. Daca cineva va vireaza de la o firma in contul unui ONG o suma si scrie in ordinul de plata ca este "sponsorizare" e sponsorizare, contractul exista inclusiv forma lui scrisa. INSA ar trebui ca forma scrisa a contractului de sponsorizare sa contina tot ce impune, cu caracter minimal, Legea 32 / 1994. art.1 alin.(2): "Contractul de sponsorizare se încheie în forma scrisă, cu specificarea obiectului, valorii și duratei sponsorizarii, precum și a drepturilor și obligațiilor părților. " vedeti si restul dispozitiilor din lege...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong vrea să ofere bani unei persoane fizice. care e forma legală: sponsorizare sau donație? alex__ alex__ Buna ziua! Intrebarea este daca din punct de vedere legal ONG-urile au voie sa faca sponsorizari (catre o persoana fizica) sau doar firmele sunt cele ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare asociatie sportivă fara personalitate juridica adrianatereza adrianatereza Poate o societate comercială să sponsorizeze (in bani sau bunuri) o asociatie sportivă fără personalitate juridică (adică este inscrisă doar în ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociație /ong care sa sprijine sportivii Ana Corina P Ana Corina P Infiintare asociatie Buna ziua. Vă rog mult să mă ajutați cu o informație. Sora mea are 14 și este sportiva, joaca tenis de performanta. De a lungul ... (vezi toată discuția)