avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Furnizarea apei potabile. Bună ziua! Vă aduc la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Furnizarea apei potabile. Bună ziua! Vă aduc la cunoștință ...

Furnizarea apei potabile.
Bună ziua!
Vă aduc la cunoștință o șarlatanie de partid. Firma care furnizează apa în localitatea mea de domiciliu este una exclusiv politică, condusă de politruci cu funcții în interminabilul partid. Pentru un control și mai bun al sumelor de bani, politrucii au înființat o asociație regionale prin intermediul căreia au grijă să-și arondeze toate instalațiile de apă din județ.
În municipiul de reședință, toate instalațiile publice și contoarele de branșament se află în subsolurile blocurilor, pe proprietatea privată; fără acordul proprietarilor, fără proiecte, fără autorizație. Exceptând blocul în care locuiesc eu.
Asta, de doi ani de zile; de când am reușit să determin sistemul mafiot să-mi execute branșamentul propriu. La bloc.
Am întâmpinat obstacole de la primărie , de exemplu, arhidefecta primăriei mi-a cerut să achit o taxă la ordinul arhitecțior, să iau dezlegare de la ”mediu” etc; plimbându-mă doi ani de zile pe la diferite mizerii politice.
Abia după ce am sesizat AP, CNCD, Guv. României etc, iar aceste instituții au cerut acte și răspunsuri, mafia s-a mobilizat și mi-a executat branșamentul. Desigur, fără proiect, fără autorizație. Fără bani! Chiar dacă eu achitasem găștii politice de două ori sume de bani pentru branșament. Am achitat prima data bani într-un cont, direct la bancă, pentru că furnizorul de apă refuza să-mi încaseze banii.
Neoficial, angajații firmei de apă mi-au spus că nu voi obține niciodată branșamentul propriu, pentru cp voi crea un precedent.
Adică, nu mai pot să fure din buzunarele noastre, oameni buni!
Acum, în fața blocului, la limita de proprietate - cum zice legea, firma de apă a instalat cămine și apometre, pe care le-a scos din subsol.
Unul pentru scară - contorul general, și unul pentru apartamentul meu- contorul branșamentului propriu.
Ceilalți proprietari, majoritatea angajați la stat, au rămas cu contoarele la comun.
Mie îmi calculau, până la scoaterea contoarelor, toate pierderile de apă, în fapt furtul lor și al furnizorului, care nu avea nici contor verificat metrologic, nici dreptul de a deține instalația publică pe proprietatea privată.
Aveam un consum, în plus față de cel măsurat și transmis, lunar, între cinci și 25 mc per lună.
În prezent, în ultimii doi ani, consumul meu lunar este același, exact ca și cel pe care-l declaram și înainte, iar furnizorul îmi emite factura lunară, iar eu achit doar cât consum. Astfel, nu mai sunt furat cu contravaloarea celor 5-25 mc de apă per lună!
De ce vă lăsați păcăliți de acești păcălici politici?
Este mai periculos să ai branșament propriu la apă decât cele de la gaze sau curent electric?! Nu! sigur că nu! Doar că nu mai puteți să fiți furați pe față!
Încercați să vă executați branșamente proprii pentru apa potabilă!
Nu vă mai lăsați înșelați!
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2022
IonPopescu-B, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 04:43, 9 Aprilie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e nici o superioritate, mai ales fara acoperire, dvs. ati afirmat ca toti ar putea cu usurinta sa faca ce ati facut dvs. si imi imaginam cum ar arata un bransament urias cu zeci de apometre in fata blocului, la un bloc cu 10 etaje. Doar n-o sa-mi spuneti ca fiecare isi sapa si executa un bransament individual la un metru sub pamint cu un canal de vizitare si interventie. Si atunci tot blocul e inconjurat de zeci de astfel de camine.

Imi si inchipui ce fel de avize tehnice ar trebui, mai ales cind in zona exista tot felul de retele. Nu confundati casa de la tara cu un condominiu.
"Branşamentele proprii de apă se execută de către utilizatorii individuali în condiţiile legii şi ale avizului de branşare emis de operator. Realizarea de branşamente proprii de apă în imobilele de tip condominiu fără avizul operatorului atrage răspunderea contravenţională, administrativă sau penală, după caz, atât pentru utilizator, cât şi pentru executantul lucrării."(din legea 241/2006 actualizata 2015)

Tot va legati de insotirile electrice, despre care nu ati auzit/vazut, dar va dati cu parerea. Sunt (unele) niste sisteme de protectie anti-inghet si eu le-am pomenind doar ca un accesoriu necesar in cazul in care s-ar executa acel camin urias in care sa incapa zeci de apometre, toate montate corect, toate vizitabile. Nu sunt sigur ca ar fi asigurata protectia termica. La atitea apometre si tevi cu diametru mic, intr-un spatiu mare, cred ca ar fi necesara si o asemenea protectie, bineinteles cu izolatia aferenta. Nu am spus niciodata ca sunt parte a vreunui text de lege, ci doar ca ar fi necesare in cazul unui asemenea proiect.
Cam asa arata insotirile electrice: [ link extern ]



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema radet netya netya in urma pierderilor de apa calda inregistrate in centrala termica si a verificarilor efectuate s-a constatat ca teva generala de alimentare de apa calda a ... (vezi toată discuția)
Diferențe consum apă contor de apartament și contor general al ansamblului residențial catalin27smb catalin27smb Locuiesc într-un ansamblu rezidențial format din 8 blocuri. Fiecare apartament din complex are prevăzut un contor de apă. Fiecare bloc este prevăzut cu un ... (vezi toată discuția)
Avarie conducta apa rece migota migota La Asoc noastra de bloc a survenit o avarie la conducta alimentare cu apa rece a blocului.Avaria - spargere tevii a survenit pe portiunea de intrare in bloc, ... (vezi toată discuția)