avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună seara .Am depus dosarul cu reducerea vîrstei de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună seara .Am depus dosarul cu reducerea vîrstei de pensionare ...

Bună seara .Am depus dosarul cu reducerea vîrstei de pensionare la casa de pensii buc. Menționez că am 19 ani și 17 zile gr ll de muncă100%:În cartea de muncă scrie .Stabilit loc de muncă cu condiții desebite 22/10/1980 la SC Sicomed SA .Decizia de pensionare a fost respinsă pe motiv că nu pot ieși mai de vreme de60 de ani.În decizie îmi apare un total de 43 ani și 4luni stagiu de cotizare.Nu înțeleg dacă locul de muncă este stabilit ln condiții deosebite și 19 ani de gr ll de ce nu beneficiez de reducerea vîrstei de pensionare ?Ei spun că cei 19 ani reprezintă stagiu de cotizare în condiții normale.În acel tabel cu reducerea vîrstei de pensionare reiese că la o vechime de 19 ani în grupa ll se reduce vîrsta cu 6ani și4luni. Menționez că sînt născut în 16/03/1963 .Poate mă lămuriți dumneavoastră ce este cu acele condiții deosebite cum am fost angajat și de ce nu se ține cont de ele,.Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Aprilie 2022
Mrsu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:30, 11 Aprilie 2022
Postati din decizie:
Din ce se compune total stagiu de cotizare de mai jos:
-Total stagiu de cotizare:43 ani si 4 luni.
Stagiu complet de cotizare 35ani 0 luni(conf lg263/2010)total stagiu de cotizare realizat sector de stat din care 43 ani4 luni și16 zile ,în gr ll 19 ani și17 zile (legea3/1977) ,condiții deosebite 0 ani, condiții normale 18 ani 2 luni și 25 zile. spor aferent gr l și ll condiții speciale și deosebite 4ani și 9 luni stagiu asimilat(alte drepturi asig soc). 1 an 4luni 4 zile perioade necontributive 4ani și9 luni

Carp Mircea a scris:

Postati din decizie:
Din ce se compune total stagiu de cotizare de mai jos:
-Total stagiu de cotizare:43 ani si 4 luni.

Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2022
Mrsu, utilizator
Acest stagiu spune-limita de varsta la 58 ani si 8 luni.
Trimiteti la mine prin mesaj privat decizia.
Eu nu pot crede ceea ce spuneti d-voastra ca motivare, la 60 ani.
Vă mulțumesc oricum ptr răspunsul rapid dar în decizia primită nu scrie că nu pot ieși mai de vreme de 60 de ani. Scrie că mi se respinge pensia ptr limită de vîrstă. După ce am primit decizia m-am dus la iei am întebat de ce mi sa respins mi sa spus că pînă la 60 de ani nu pot să ies. Să vin să depun cerere după împlinirea vîrstei de 60 ani că atunci pot să ies anticipat.Nu știu cum să vă trimit în privat decizia,ptr că nu mă pricep prea bine .Dosarul de pensionare l-am depus la vîrsta de 58ani și 4 luni .Am scris că în condiții deosebite am 0 ani stagiu de cotizare .Asta nu înțeleg de ce nu am stagiu de cotizare în condiții deosebite dacă locul de muncă a fost stabilit în condiții deosebite și 19 ani și 17 zile n gr ll de muncă 18 ani 2luni și 25 zile în condiții normale pînă în 2001

Carp Mircea a scris:

Acest stagiu spune-limita de varsta la 58 ani si 8 luni.
Trimiteti la mine prin mesaj privat decizia.
Eu nu pot crede ceea ce spuneti d-voastra ca motivare, la 60 ani.

Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2022
Mrsu, utilizator
Postati aici decizia.

Alte discuții în legătură

Modalitate de contestare a deciziei de pensionare adela_11 adela_11 Buna ziua, tatal meu a primit astazi decia de pensionare insa a avut un soc la citirea sumei. Astfel cu un total de 46 de ani de vechime in campul muncii, din ... (vezi toată discuția)
De cand pot beneficia de pensie pentru limita de varsta? lecter lecter Buna ziua, Am fost pensionat pe caz de boala anul acesta si as vrea sa va prezint datele problemei in ideea ca as putea afla la ce data pot aplica pentru ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar pensionare segovia_48 segovia_48 O ruda a primit Decizia prin care se respinge cererea de inscriere la pensie pentru LIMITA DE VIRSTA. Redau extrase din aceasta Decizie > Solicitant : Mihai ... (vezi toată discuția)