avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate comerciala cu banca dintr-o alta tara membra ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate comerciala cu banca dintr-o alta tara membra UE

Buna ziua, detin o firma cu sediul in Romania cu care ofer consultanta software. Am lucrat cu ING Bank de la inceput, insa comisioanele devenind din ce in ce mai mari, am cautat servicii bancare mai avansate, m-am dus spre Revolut Business. Unul din clientii mei sustine ca nu poate sa-mi plateasca factura pe motiv ca IBAN-ul bancii cu care lucrez nu este din Romania, ba mai mult, arunca cu cuvinte precum "spalare de bani" sau "evaziune fiscala". Intrebarea mea catre dvs este: Este sau nu permis ca un SRL sa foloseasca serviciile bancare din alta tara? Sau esti obligat sa folosesti o banca din Romania? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ghflorin , utilizator 14:07, 12 Aprilie 2022
Buna ziua,
O societate poate detine un cont bancar deschisa la o banca din alt stat, nu exista o obligatia de a deschide un cont bancar la o institutie financiara din ROMANIA.
Multumesc pentru raspuns, intre timp am facut ceva research la Revolut Business si se pare ca nu ofera posibilitatea sa fac plati catre bugetul de stat, prin urmare trebuie sa caut in alta parte servicii bancare mai bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz angajator de a schimba cont iban salariu Mihai Ovidiu ov Mihai Ovidiu ov Buna ziua. Sunt angajat cu contract pe termen nedeterminat de 1 an de zile la o firma destul de mare din Romania. Încasez lunar venitul meu Intr un cont de ... (vezi toată discuția)