avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua. Dacaangajezi un credit ipotecar de 50 mii ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua. Dacaangajezi un credit ipotecar de 50 mii euro pe ...

Buna ziua. Dacaangajezi un credit ipotecar de 50 mii euro pe o perioada de 25 de ani, vei plati inapoi , dupa aceasta perioada de 25 de ani, suma de 110 mii euro, care include rata lunara , taxe , impozite pe venit ,, dobanzi. Dupa ce am achitat ultima rata , am calitatea de proprietar.Intrebarea mea este, de ce trebuie sa platesc impozit pe casa mea , achizitionata cu mari sacrificii? Orice venit se impoziteaza. Casa mea in care locuiescnu aduce venituri , deci n-ai ce impozita.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:51, 15 Aprilie 2022
impozit se plateste pe proprietate, ca detinti masina, casa, iaht... toata lumea plateste impozit.
impozitul pe venit e una, pe proprietate, e alt impozit.
impozitul platit de dvs se face venit pt primarii.
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2022
gi-jane2, moderator
Cum toată lumea plătește impozit pe casa lui ?...nu suntem comuniști..orice venit se impozitează...casa mea nu realizează venituri impozabile.


Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2022
gi-jane2, moderator
dvs din ce lume veniti, cati ani aveti ?
impozitul la care va referiti e impozit pe cladiri, nu pe venit, nu am zis ca locuinta dvs are venit, ca va genereaza un venit.
Vàrsta mea e irelevantă. Ați citit topicul? Am plătit impozit pe venitul cu care am achiziționat locuința 25 de ani. Nu sunt de acord să plătesc impozit pe casa mea care nu realizează venituri impozabile. Înțeleg să plătesc impozit pe terenul pe care e imobilul , dar nu pt. proprietatea mea.

nu am 10 case , am doar una.

gi-jane2 a scris:

dvs din ce lume veniti, cati ani aveti ?
impozitul la care va referiti e impozit pe cladiri, nu pe venit, nu am zis ca locuinta dvs are venit, ca va genereaza un venit.

Casa mea generează venit ? Cum ?
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2022
victor1906, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ok, nu platiti, o sa ajungeti la executare pt ca chiar nu conteaza ca nu sunteti de acord si o sa platiti silit impreuna cu penalitati si cheltuieli de executare, nu-i bai.

Casa mea generează venit ? Cum ?

dvs stiti sa cititi , dar nu intelegeti ce cititi, tocmai asta am zis, ca nu va genereaza venit
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare locuinta daca stau in chirie ContSters300081 ContSters300081 Buna ziua. Am primit urmatoarea informatie de la un agent imobiliar: Daca stai in chirie cu contract la ANAF in locuinta cuiva care tocmai a fost cumparata ... (vezi toată discuția)
Casa dobandita inainte de casatorie prin prima casa!? maxia maxia In cazul in care prietenul meu (viitorul meu sot) si-a cumparat o locuinta cu programul Prima Casa, cu cateva luni inainte de casatorie.....cum se considera ... (vezi toată discuția)
Impozit 5.5% cas pe vanzare locuinta primavaradin07 primavaradin07 Buna ziua, detin un mic apartament de 2 camere si doresc sa-l vand pentru a cumpara o casuta la tara si a ma muta definitiv acolo. Nu lucrez nicaieri, doar ... (vezi toată discuția)