avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Am cumpărat acum doi ani un apartament ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Am cumpărat acum doi ani un apartament situat la etajul ...

Buna ziua,

Am cumpărat acum doi ani un aparat situat la etajul 10. Apartamentul era izolat parțial. De când am luat apartamentul au fost mici probleme cu infiltrațiile e apă la balcon( logie ). Am crezut ca din cauza geamurilor vechi și a lipsei izolației exterioare. Am schimbat geamurile și acum câteva săptămâni am realizat și izolarea exterioara pereților ramași neizolați cu ajutor unei echipe de alpiniști utilitari. Am informat asociația ca tot sunt infiltrații de apa (apa nu se scurge de pe acoperiș ) acolo mi s-a spus ca trebuie sa vină cineva sa se uite și să mă ocup eu de acest lucru deoarece asociația nu are președinte și d-na care încasează banii s-a săturat și nu vrea sa mai facă nimic. Cum îmi recomandați sa procedez mai departe ? Cu stricăciunile cauze de infiltrații cum se procedează ?

Mulțumesc,
Cel mai recent răspuns: Mihai292 , utilizator 18:26, 4 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Acoperisul face parte din partile comune ale blocului, iar reparatiile acestuia sunt obligatia Asociatiei de proprietari, costurile aferente reparatiei trebuie sa fie suportate de toti proprietarii conform cotelor-parti detinute de fiecare.
Daca asociatia nu are presedinte, daca refuza sa se implice, puteti fie sa faceti reparatiile din fonduri proprii si ulterior sa solicitati, pe baza facturilor aferente sa vi se restituie banii; fie sa obligati asociatia la efectuarea reparatiei pe calea unei actiuni in instanta avand ca obiect obligatia de a face.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca exista asociatie de proprietari care este reprezentantul legal al acesteia?
INitial notificati oficial asociatia d eproprietari cu obligatia asigurarii starii tehnice a partii comune de condominiu-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Pentru instanta de judecata este necesar sa prezentati expertiza tehnica care sa concluzioneze ca prejudiciile sunt generate de starea tehnica a partii comune de condominiu,responsabil fiind asociatia de proprietari
Pe viitor,pentru indepartarea situatiilor neplacute incheiati asigurare facultativa cu risc la inundatie
Buna ziua,

Multumesc pentru informatii.

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. va rog să mă ajutați cu un sfat. dețin un apartament ... bogdyviki bogdyviki Buna ziua. Va rog să mă ajutați cu un sfat. Dețin un apartament într-un bloc cu 4 etaje, apartamentul fiind la etajul 4. Blocul nu are acoperiș, doar ... (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu , cui ma pot adresa , daca asoc.de prop.din care ... mimi56_manolescu mimi56_manolescu As vrea sa stiu , cui ma pot adresa , daca Asoc.de Prop.din care fac parte nu este interesata sa répare terasa , pentru ca eu am infiltratii masive de apa de ... (vezi toată discuția)
Reparație terasa bloc Markos12 Markos12 Acoperișul unui bloc este deteriorat doar în dreptul unei scări din cele 2, proprietarii din scara afectata nici nu vor sa audă de reparație chiar dacă ... (vezi toată discuția)