avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ...INSTIINTARE TELEFONICA ...PLANGERE PENALA !!???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

...INSTIINTARE TELEFONICA ...PLANGERE PENALA !!???

..cineva apropiat a fost sunat de catre un politist (zicea el ) de la o sectie de politie din alt judet (de la 500 km departare ) ..spunand ca a fost formulata o plangere penala impotriva sa si este chemat la politie sa dea o declaratie !!!!
....cel sunat a solicitat sa fie transmisa o citatie oficiala dat fiind faptul ca este si o distanta foarte mare si posibil sa fie ,,o gluma !!".
.....daca nu se prezinta chiar si in urama primirii acelei invitatii (daca in ea nu se specifica motivul si cine a formulat plangerea ) , dat fiind faptul ca ...orice ....,,zmintit '' poate face plangeri ...pentru a te pune pe drumuri ...ce poate sa pateasca ?????
...poate sa dea totusi o declaratie la organele unde are domiciliul el !???
...va multumesc !!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010
ion-alin, utilizator
Cel mai recent răspuns: ion-alin , utilizator 14:34, 15 Ianuarie 2010
..va multumesc mult !!!
Citarea se face prin citatie emisa oficial de organul respectiv.Anuntarea telefonica este posibila,dar orice persoana anuntata in acest fel,poate sa afirme ca neexistand nimic oficial,nu era obligata sa se prezinte.
In al doilea rand,data fiind distanta,citatia este dovada deplasarii si a confirmarii prezentei persoanei citate la cercetari.
Persoana citata ,daca plangerea nu se va finaliza,daca procurorul sau instanta, o "invalideaza" prin NUP sau achitare, poate cere obligarea celui care a formulat plangere la plata unor despagubiri sau a cheltuielilor de judecata
Deci citatia,cu confirmarea prezentei si biletele de transport,bonul de benzina consumata,reprezinta documentele care pot sta la baza cererii de despagubiri,cheltuieli de judecata,etc.
..va multumesc tuturor pentru raspunsurile oferite !!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara !astazi am primit o Înștiințare in care mi se cere ... Florentinjenea Florentinjenea Buna seara !Astazi am primit o Înștiințare in care mi se cere sa ma prezint pentru a mi se înmâna actele de procedura.Am sunat la numărul de contact de ... (vezi toată discuția)
Inselaciune? av_emy av_emy Am rugamintea sa ma ajutati, daca se poate , in urmatoarea problema: in urma cu 2 luni un prieten a trimis prin posta un telefon spre vanzare(a dat anunt ... (vezi toată discuția)
Comisie rogatorie? roxyalexandru roxyalexandru Se poate solicita comisie rogatorie dupa inceperea urmaririi penale?(dupa ce s-au facut deja audieri) (vezi toată discuția)