avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua, In perioada urmatoare vom angaja o persoana ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua, In perioada urmatoare vom angaja o persoana cu disabilitati. ...

Buna ziua,

In perioada urmatoare vom angaja o persoana cu disabilitati. Va rog sa-mi spuneti ce documente SSM sunt necesare.

Multumesc in avans,
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 22:57, 21 Aprilie 2022
Aceleasi documente ca pentru orice lucrator angajat.
Fisa de aptitudine emisa de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale va trebuie sa tina cont de dizabilitatile existente la respectiva persoana.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Fiind vorba de o persoana cu dizabilitati aceasta este considerata ca facand parte din "grup sensibil la riscuri specifice" pentru care in domeniul securitatii si sanatatii iun munca tr sa luati masuri suplimentare. Astfel veti incepe cu revizuirea evaluarii riscurilor SSM pentru postul de lucru unde va activa persoana cu dizabilitati, apoi functie de evaluare veti stabili prin planul de prevenire si protectie masuri pentru riscurile identificate si evaluate. si au obligatia sa amenajeze locurile de munca tinand seama de prezenta acestui grup sensibil la riscuri specifice..

Art. 12. –din Legea 319/2006
(1) Angajatorul are urmatoarele obligatii:
a) sa realizeze si sa fie in posesia unei evaluari a riscurilor pentru securitatea si sanatatea in munca, inclusiv pentru acele grupuri sensibile la riscuri specifice;

ART. 15 din NM de aplicare a Legii 319/2006 aprobate prin HG 1426/2006
(3) Evaluarea riscurilor cu privire la securitatea si sanatatea in munca la nivelul intreprinderii si/sau unitatii, inclusiv pentru grupurile sensibile la riscuri specifice, trebuie revizuita, cel putin, in urmatoarele situatii:
d) la utilizarea postului de lucru de catre un lucrator apartinând grupurilor sensibile la riscuri specifice;

Grupuri sensibile la riscuri
Art. 35. - Grupurile sensibile la riscuri specifice, cum ar fi: femeile gravide, lehuzele sau femeile care alapteaza, tinerii, precum si persoanele cu dizabilitati, trebuie protejate impotriva pericolelor care le afecteaza in mod specific.
Art. 36. - Angajatorii au obligatia sa amenajeze locurile de munca tinand seama de prezenta grupurilor sensibile la riscuri specifice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare risc ssm - grupuri sensibile la risc specific mvasilescu mvasilescu la noi i unitate este realizata evaluarea de risc SSM insa nu s-a tinut cont de grupurile sensibile la risc. Va rog sa-mi spuneti cum se poate realiza ... (vezi toată discuția)
Salariat peste 55 ani = grup sensibil? Dianex Serv SRL Dianex Serv SRL Ma poate ajuta cineva cu cadrul legal din care reiese ca persoanele peste 55 ani sunt considerate ca facand parte din grup sensibil cf art. 35 din ... (vezi toată discuția)
Factori de risc nicolae1960 nicolae1960 este obligatoriu ca angajatii sa detina o fisa a factorilor de risc (vezi toată discuția)