avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pe scara noastra, jumatate au trase gaze, jumatate nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pe scara noastra, jumatate au trase gaze, jumatate nu au gaze ...

pe scara noastra, jumatate au trade gaze, jumatate nu au gaze nici macar la aragaz.... eu de exemplu am refuzat sa ma conectez la conducta de gaze... acum, in fiecare an se face revizia pentru teava de gaze, iar anula cesta mi-a pus la intretinere un cost de 50 lei, desi eu nu beneficiez de conducta de gaze, si nici nu am de gand sa le trag in casa.... cum pot sa contest la adminsitratie sa nu mai platesc aceasta revizie, sau orice reparatie la conducta de gaze, de care eu nu beneficiez, si nici nu o vreau... multumesc
Cel mai recent răspuns: fox19 , utilizator 23:19, 27 Aprilie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 28 din legea 196/2018
(3) Proprietarii din condominii au dreptul să primească explicații cu privire la calculul cotei de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari și, după caz, să o conteste în scris în termen de 10 zile de la afișarea listei de plată. Președintele asociației de proprietari este obligat să răspundă, în scris, la contestație în termen de 10 zile de la primirea acesteia.
Articolul 29
(3) Orice persoană sau orice proprietar care se consideră vătămată/vătămat într-un drept al său din cauza neîndeplinirii sau îndeplinirii defectuoase a atribuțiilor de către președinte, membri ai comitetului executiv, cenzor/comisia de cenzori sau de către administrator se poate adresa în scris compartimentelor prevăzute la art. 10 sau, după caz, instanțelor judecătorești.
[ link extern ]

Art. 654 din codul civil
Cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune
(1) În lipsa unor prevederi legale sau înţelegeri contrare, fiecare coproprietar suportă cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune, în proporţie cu cota sa parte.
(2) Cu toate acestea, cheltuielile legate de părţile comune folosite exclusiv de către unii dintre coproprietari cad în sarcina acestora din urmă.

[ link extern ]
multumesc frumos.... da le voi face o sesizare in scris, ca pana acum a fost doar verbal cu celelalte revizii si reparatii al teava de gaze.....repet, in Constanta blocurile nu au avut gaze de pe timpul comunistilor.... le-au introdus abia acum cativa ani, si nu vad de ce, pe o scara unde nu au toti gazele trase, sa suporte toti, cu cota indiviza din suprafata apt, reparatiile si mai ales reviziile anuale de 3,000 lei la acea teava de gaze care este folosita doar de cativa care au vrut sa-si traga teava de gaze..... nu este normal, dar imi trebuie textul de lege cu care sa-i combat in scris.... multumesc frumos pentru ajutor
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca teava de gaze trece prin ap dvs, trebuie sa suportati revizia. Daca nu trece, nu aveti de ce sa platiti.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


vali m a scris:

Daca teava de gaze trece prin ap dvs,...


fox19 a scris:
si nici nu am de gand sa le trag in casa.... .

teava de gaze nu trece prin apartamentul meu.... dar presedintele de scara insista ca este bun comun, chiar daca teava trece doar prin holul blocului, de la un etaj la altul...eu i-am scris ca nu beneficiez de acele gaze, si nu am de ce sa platesc la 6 luni reparatiile si reviziile la acea teava de gaze care trece doar prin hol, prin fata usii apartamentului meu.... insa e greu sa ma inteleg cu el, orice i-as zice, o tine pe a lui... ar trebui sa ma duc la primarie sa iau o hartie de la cei care se ocupa cu instruirea administratorilor de bloc? am platit pana acum vreo 3 revizii si reparatii degeaba la ceva ce nu beneficiez, insa presedintele insista ca ar fi bun comun acea teava de pe holul blocului
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2022
fox19, utilizator

Alte discuții în legătură

Cine plateste reparatii teava comunca gaze Radusarn Radusarn Buna ziua, Avem urmatoarea dilema: 4 proprietari din bloc sunt racordati la teava comuna de gaze a scarii. Restul de 40 de proprietari, alaturi de alti 88 de ... (vezi toată discuția)
De achitat pierderi de apa din subsol diana45 diana45 Cine este responsabil si cine trebuie sa plateasca daca o teava se sparge la subsolul blocului si pierderea se descopera tarziu? Tin sa preciez ca nu avem ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis in bloc fara asociatie Acoperis22 Acoperis22 Buna ziua! Locuim intr-un bloc vechi ( rusesc) cu 2 apartamente pe etaj ( 6 in total pe scara, dintre care 2 la demisol). Nu avem asociatie de proprietari si ... (vezi toată discuția)