avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pe scara noastra, jumatate au trase gaze, jumatate nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pe scara noastra, jumatate au trase gaze, jumatate nu au gaze ...

pe scara noastra, jumatate au trade gaze, jumatate nu au gaze nici macar la aragaz.... eu de exemplu am refuzat sa ma conectez la conducta de gaze... acum, in fiecare an se face revizia pentru teava de gaze, iar anula cesta mi-a pus la intretinere un cost de 50 lei, desi eu nu beneficiez de conducta de gaze, si nici nu am de gand sa le trag in casa.... cum pot sa contest la adminsitratie sa nu mai platesc aceasta revizie, sau orice reparatie la conducta de gaze, de care eu nu beneficiez, si nici nu o vreau... multumesc
Cel mai recent răspuns: fox19 , utilizator 23:19, 27 Aprilie 2022
1 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si terasa blocului este bun comun desi doar cei de la ultimul etaj sint afectați sau,dacă se poate spune asa, beneficiază de ea...la reparația ei contribuie toți proprietarii
Si terasa blocului este bun comun desi doar cei de la ultimul etaj sint afectați sau,dacă se poate spune asa, beneficiază de ea...la reparația ei contribuie toți proprietarii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
terasa blocului a fost din constructia imobilului, la fel ca si unele tevi de gaze prin Bucuresti au fost de la inceput... eu vorbesc aici de noile tevi de gaze care au fost trase acumc ativa ani, pentru imbunatatirea confortului unor locatari, care au dorit... de ce sa contribui eu la acele revizii si reparatii din 6 in 6 luni, daca nu beneficiez de ele, si nici nu au fost de la inceputul blocului

latka a scris:

Art. 654 din codul civil
Cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune
(1) În lipsa unor prevederi legale sau înţelegeri contrare, fiecare coproprietar suportă cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune, în proporţie cu cota sa parte.
(2) Cu toate acestea, cheltuielile legate de părţile comune folosite exclusiv de către unii dintre coproprietari cad în sarcina acestora din urmă.

[ link extern ]

Apropo de cele de mai sus, pentru uscătoria de care nu beneficiez din cauză că a fost mereu invadată de alții în ziua repartizată mie, sunt obligat să plătesc?
Încălzirea este aici importantă deoarece, uscătoria se află la ultimul etaj și are calorifer instalat dar, din păcate, necontorizat - încă nu a fost contorizată încălzirea în bloc prin repartitoare, pe principiul "daia e lege ca să fie încălcată".
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sunt calorifere comune si la uscatorii, si pe fiecare etaj,,,, acele se platesc da... au fost instalate de cand s-a dat in folosinta blocul si trebuiesc platite de toti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste reparatii teava comunca gaze Radusarn Radusarn Buna ziua, Avem urmatoarea dilema: 4 proprietari din bloc sunt racordati la teava comuna de gaze a scarii. Restul de 40 de proprietari, alaturi de alti 88 de ... (vezi toată discuția)
De achitat pierderi de apa din subsol diana45 diana45 Cine este responsabil si cine trebuie sa plateasca daca o teava se sparge la subsolul blocului si pierderea se descopera tarziu? Tin sa preciez ca nu avem ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis in bloc fara asociatie Acoperis22 Acoperis22 Buna ziua! Locuim intr-un bloc vechi ( rusesc) cu 2 apartamente pe etaj ( 6 in total pe scara, dintre care 2 la demisol). Nu avem asociatie de proprietari si ... (vezi toată discuția)