avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Transfer proprietate imobiliara de la ONG catre ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Transfer proprietate imobiliara de la ONG catre persoana fizica - posibil?

Vrem sa achizitionam o proprietate in mediul rural (teren de cel putin 2000 mp plus casa batraneasca modesta) - cu scopul de a deschide in timp o Intreprindere sociala (suprafata sa permita fie o mica ferma, fie activitati de tip atelier - de croitorie, preparare cosmetice etc). Copilul nostru cel mare are handicap sever, inclusiv la ea si la cei asemeni ei ne gandim cand vrem sa infiintam aceasta Intreprindere sociala. Pentru a strange fonduri necesare terapiilor si altor cheltuieli conexe afectiunii ei, pentru ea dar si pentru alti copii in aceeasi situatie, am deschis acum ceva ani o Asociatie (ONG) unde primim fonduri din 3,5%, si diverse donatii. Intrebarea mea este legata de modul in care putem achizitiona proprietatea. Personal, ca familie, avem ceva economii, dar limitate (poate, cam 50%-70% din valoarea unei proprietati). Am putea "completa" cu fonduri de la Asociatie, dar in acest caz am inteles ca singura varianta este sa donam noi economiile personale catre Asociatie si sa achizitionam proprietatea pe Asociatie. In acest caz, aceasta proprietate va putea fi folosita, inclusiv pentru scopul mentionat mai sus, dar nu va apartine familiei noastre, si nu va putea fi lasata mostenire copiilor, desi fara fondurile personale, achizitia ei nu ar fi posibila. Exista vreo alta varianta de a "comasa" fonduri personale cu fonduri de la o Asociatie, si sa se poata face un transfer de proprietate catre persoana fizica? Sau o alta varianta (infiintare trust? - mi-a mai fost sugerat). Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 24 Aprilie 2022
D.B.Stanciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 17:27, 20 Septembrie 2022
dar puteti cumpara imobilul impreuna, si sa fie coporprietari Dvs. si asociatia.... A dona de pe asociatie pe persoana fizica un bun cumparat de asociatie din 3.5%, donatii, sponsorizari, pune niste probleme de legalitate, caci legea e conceputa cu scopul ca patirmoniul asociatiei sa nu ajunga la persoane fizice si nici acei sponsori / donatori care au donat / sponsorizat o asociatie nu e de presupus ca erau la fel de doritori sa sponsorizeze o persoana fizica si deci a dona mai departe ar putea fi o inclcare a contractului de donatie sau sponsorizare cu acestia chiar daca nu exista clauza expresa.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociație /ong care sa sprijine sportivii Ana Corina P Ana Corina P Infiintare asociatie Buna ziua. Vă rog mult să mă ajutați cu o informație. Sora mea are 14 și este sportiva, joaca tenis de performanta. De a lungul ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac un contract intre un ong si o persoana fizica care canta pentru un spectacol ? Dana Bernard Dana Bernard Avem o asociatie nou infiintata si dorim sa facem un spectacol caritabil pentru sponsorizarea a 4 copii aflati in dificultate materiala. Am doua intrebari : 1. ... (vezi toată discuția)
Functionare asociatie non-profit DreeaA DreeaA Buna ziua, Nici macar nu stiu cum sa formulez ca sa exprim cat mai clar asa ca o sa fiu directa si sincera. Am o frumusete de forma de cancer si nu mai ... (vezi toată discuția)