avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cum sa fac un contract intre un ONG si o persoana ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cum sa fac un contract intre un ONG si o persoana fizica care canta pentru un spectacol ?

Avem o asociatie nou infiintata si dorim sa facem un spectacol caritabil pentru sponsorizarea a 4 copii aflati in dificultate materiala. Am doua intrebari : 1. Acestor copii pe langa donatii in lucruri dorim sa le donam si o suma de bani. Trei dintre copii sunt frati, unul nu este frate cu ei dar are si el o poveste grea de viata. Cum putem sa le donam acestor copii minori si o suma de bani ? 2. In cadrul spectacolului vor canta si doi tineri de 25 si 26 de ani, foarte talentati, dar care vor sa fie platiti pentru prestatia lor artistica dar nu au un PFA sau asociatie ci sunt persoane fizice. Cum pot sa platesc prestatia acestor doi tineri in cadrul spectacolului, Spectacolul nu este cu bilete de intrare ci pur si simplu un mic eveniment de strangere de donatii,
Ultima modificare: Luni, 8 Ianuarie 2018
Dana Bernard, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 04:43, 17 Februarie 2018
Daca e ceva ocazional pt acele persoane care canta, le faceti o conventie civila sau contract de cesiune drepturi de autor, si retineti la sursa si virati impozitul si contributiile sociale obligatorii. E legal, daca e ceva one-time si cu durata mica ex. cateva ore. Acelor copiii nu e nicio problema ca asociatia sa le doneze bani, daca are in statut prevazute activitati umanitare .... Daca evenimentul de strangere de fonduri e ocazional, nu se considera activitate economica nici daca ar fi cu taxa... cu atat mai putin daca doar se solicita donatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie non-profit -sponsorizare tinere talente a muzicii Pago Pago Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu urmatoarea problema: O asociatie care are ca scop promovarea tinerelor talente ale muzicii internationale, obtine venituri ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare persoane fizice flemil flemil am o intrebare. Un ONG doreste organizarea unui concert caritabil in capitala, la care vor participa instrumentisti din toata tara, carora le va trebui ... (vezi toată discuția)
Transfer proprietate imobiliara de la ong catre persoana fizica - posibil? D.B.Stanciu D.B.Stanciu Vrem sa achizitionam o proprietate in mediul rural (teren de cel putin 2000 mp plus casa batraneasca modesta) - cu scopul de a deschide in timp o Intreprindere ... (vezi toată discuția)