avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract 10 zile voluntariat remunerat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract 10 zile voluntariat remunerat

Detin un srl si sunt interesat ca intr-un intervat de 10 zile, sa semnez un contract de voluntariat cu cateva persoana fizice.

Activitatea se va desfasura in anumite locatii fixe din cateva orase din tara, cu scopul de a vorbii cu clientii anumitor magazine, adica sa raspunda voluntarilor la sondaje de opinie.

Voluntarul, nu va fi remunerat in cadrul acestui proiect, insa cei care vor avea rezultate peste 8,5 vor primi si un sprijin financiar.

1. Cum pot face acest contract, astfel incat sa nu sune ca si munca la negru, mai ales ca voluntarul nu este obligat la efectuarea unui anumit targhet sa numar de ore.

2. Ce documente sunt necesare si unde trebuie inregistrate sau care este procedura.

3. Pot luat orice persoana care are drept de munca conform legii?

4. Am inteles ca trebuie sa le ofer un document care atesta faptul ca au participat la aceasta activitatea de voluntariat si perioada si nr de ore practicate, un model ceva ?

5. Pentru cei care au rezultate excelente, cum fac sa le inmanez premiile? contract de donatie ? contract de premiere ? cum si ce exemplu sa iau ???

va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 16 August 2019
94widget, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 22:00, 16 August 2019
1. Voluntariatul nu se poate desfasura intr-o societate comerciala.

Organizația-gazdă, potrivit Legii 78/2014, este persoana juridică de drept public sau de drept privat, fără scop lucrativ, care organizează și administrează activități de voluntariat.

2. Se poate incheia un contract de internship - contractul încheiat între intern și organizația-gazdă, pe durată determinată, în temeiul căruia un intern se obligă să se pregătească profesional și să desfășoare o activitate specifică pentru și sub autoritatea unei organizații-gazdă, care se obligă să îi asigure o indemnizație pentru internship și toate condițiile necesare realizării scopului prevazut de Legea 176/2018
[ link extern ]
Deci, trebuie sa vorbesc cu o organizatie/ong in acest sens? si sa primesc voluntarii de la ei ?
Nici asa nu puteti ...
Conform www.avocatnet.ro/forum/discu...
spune la sfarsit de practica neremunerata, trebuie doar in timpul studentiei sau se poate si dupa si care sunt conditiile.
Practica unui student sau elev la o societate comerciala se efectueaza in anumite conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! Ţinând cont de legea nr.176/2018 privind internshipul, ... mihaelaciobanu mihaelaciobanu Buna ziua! Ţinând cont de legea nr.176/2018 privind internshipul, avem urmatoarea intrebare: - contractul de internship este asimilat unui contract ... (vezi toată discuția)
Internship firma it Amalgam Amalgam Buna ziua, In ce conditii se poate se pot accepta interni intr-o firma mica de IT? Am primit solicitari in acest sens si as vrea sa stiu ce formalitati ... (vezi toată discuția)
Ce spune legea priving stagiile de internship Chriss14 Chriss14 Buna seara. Vreau, va rog frumos, sa-mi explicati in detaliu care este situatia cu internshipurile neplatite si care sunt beneficiile companiei / angajatorului ... (vezi toată discuția)