avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nemotivarea recursului in termen
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nemotivarea recursului in termen

am rugamintea sa ma lamuriti si pe mine, ;Dupa cum stim recursul in baza art 303 c proced civ treb motivat inlauntrul termenului de recurs(15 zile de la comunicarea Hotarararii), cu cateva zile de a se judeca dosarul mai exact cu 9 zile am fost la arhiva sa studiez dosarul partea recurenta nu depusese recurs mai excat il declarase dar nu si il motivase , am avut surprinderea sa constat ca la termenul de judecata aparatorul recurentei a depus motivele recursului , pe care instanta le-a admis.Nu treb sa fie respins acest recurs pentru Nemotivarea in termen? Multumesc
Cel mai recent răspuns: CI Ioana Butan , Avocat 18:57, 17 Ianuarie 2010
Codul de procedura civila prevede la art.303 ca recursul se va motiva prin insasi cererea de recurs sau inlauntrul termenului de recurs.Daca recursul nu a fost motivat in termenul legal este nul,afara de cazul cand sunt motive de ordine publica sau cand sunt indicate gresit ,dar prin dezvoltarea lor pot face posibila continuarea procesului.
Conform art.306 al.(1) C.pr.civ. "recursul este nul daca nu a fost motivat in termenul legal cu exceptia cazurilor prev. la al. (2)"(motivele de ordine publica).
Deci eu va dau dreptate!
Multumesc, deci nu mai sunt obligata sa depun intampinare ca nu am pe ce, nu am motive
Puteti depune intampinarea si prin care sa invocati exceptia nulitatii recursului intrucat acesta nu a fost motivat in termen.
Si eu va sfatuiesc sa introduceti intampinare cu invocarea nulitatii, desi instanta putea constata si din oficiu aceasta nulitate.
Dar este mai sigur sa va aparati si pe aceasta cale interesele, in mod activ. (chiar daca invocarea exceptiei este o cale pasiva :D )
Succes!

Alte discuții în legătură

Exceptie in recurs Mihai Pop Mihai Pop Buna seara La ce se refera excepţia nulităţii declarării recursului ca urmare a nemotivării căii de atac? Nu inteleg, daca ma poate ajuta cineva Va ... (vezi toată discuția)
Recurs tardiv motivat. Brokeru22 Brokeru22 Buna seara. Am invocat exceptia motivarii tardive a recursului potrivit art. 303 alin 1 vechiul cod de procedura civila. Am solicitat instantei sa constate ... (vezi toată discuția)
Recurs nemotivat avocatul meu nu a motivat recursul in termenul prevazut de lege. am vazut ca unele dintre motivele de recurs sunt luate in considerare din oficiu de catre ... (vezi toată discuția)