avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am achizitionat prin programul prima casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am achizitionat prin programul prima casa un apartament ...

Buna ziua,

Am achizitionat prin programul prima casa un apartament pe numele meu. Creditul este luat pe 30 ani. Probabil in caz de deces apartamentul va ramane familiei DAR, avand in vedere ca in tot acest timp o alta persoana a contribuit la apartament atat emotional cat si financiar, doresc sa mosteneasca aceasta tot.

Cum pot proceda ? Sa fac un testament ? Care ar fi cea mai optima solutie.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 08:43, 6 Mai 2022
In cei 5 ani petrecuti impreuna, totul a fost la comun, de la cheltuieli pentru rata, la utilitati, etc. Cand am achizitionat creditul, banca nu m-a lasat sa trec pe contract si numele ei nefiind angajata. Din pacate nu putem stii ce ne rezerva viata si nu suntem tipul de persoane care sa ne "dam in judecata" pentru bunuri materiale. Doresc o solutie benefica pentru amandoi. Multumesc.

gi-jane2 a scris:

platiti ratele impreuna sau de ce i-ati da jumatate ? e coplatitor ?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ramaneti la varianta testamentului, e cea mai buna sau despagubiti-o cu o suma de bani.
nu aveti de ce sa ii dati jumatate chiar de ar fi posibil, dinm moment ce o sa mai aveti de plata 25 de ani.
sa nu va temeti de reductiune, ca o sa mai aveti pt rezervatari de lasat o masina sau alte bunuri.
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2022
gi-jane2, moderator
Da, momentan varianta cea mai buna este testamentul, așa cum a menționat și antevorbitorul meu!
După ce veți achita integral imobilul respectiv, puteți merge și pe celelalte variante indicate de subsemnata! Vânzarea cu întreținere este cea mai sigura!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daniel_Vornic a scris:
Doresc o solutie benefica pentru amandoi.

Calculați și îi recunoașteți printr-un înscris notarial dreptul de creanță, obligându-vă să îi restituiți într-un termen de... suma cu care a contribuit.
Asta ar fi benefic pentru amândoi.

Alte variante pot fi din capitolul: a da cioara din mână pe vrabia de pe gard. (din punctul ei de vedere).
Nu știu ea cum o fi, dar eu nu aș aștepta să muriti dvs. ca să încep eu să trăiesc („mai bine”) după. Mai ales în condițiile în care nu a negociat încă nimeni cu tanti cu coasa ca să-i garanteze că nu va pleca el primul pe lumea ailaltă.
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2022
romascanu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Matematic si corect ar fi sa-i dati doamnei suma=valoarea creditului x0,5 x 5/30. Asta pentru creditul fara influenta ROBOR. Nu stiti ce va rezerva viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau donație? Adelina.M.H. Adelina.M.H. Testament sau donație Tatăl este recăsătorit. Înainte de recăsătorie detinea un apartament. Suntem doua surori și vrea să ne lase apartamentul după ... (vezi toată discuția)
Am o casa care este pe numele meu al mamei si al fratelui. daca ... Teosara Teosara Am o casa care este pe numele meu al mamei si al fratelui. Daca am ceda totul pe numele mamei si ea ar face testament pe numele meu dupe moartea fratelui ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea intrebare: detinem impreuna cu sotul ... Wwee Wwee Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: Detinem impreuna cu sotul un apartamentul in cota de 1/2 , fiecare. Suntem casatoriti de 23 de ani.Sotul mai detine un ... (vezi toată discuția)