avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul de etica si conduita si regulamentul intern
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul de etica si conduita si regulamentul intern

Buna ziua, se pot publica codul de etica si conduita si regulamentul Intern fara consultarea sindicatelor? Exista vreo reglementare in acest sens? Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:49, 10 Mai 2022
Buna ziua! Codul Muncii reglementeaza consultarea sindicatului sau reprezentantilor salariatilor la intocmirea Regulamentului Intern. "Art. 241. Regulamentul intern se întocmeşte de către angajator, cu excepţia microîntreprinderilor definite la art. 4 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 346/2004, cu modificările şi completările ulterioare, cu consultarea sindicatului sau a reprezentanţilor salariaţilor, după caz."
Regulamentul intern se afiseaza la sediul angajatorului. ... prin urmare, legea nu cere acordul/consultarea sindicatului pentru afisare
Multumesc! Art. 243 din Codul Muncii este clar cu afisarea, intrebarea mea era referitor la elaborarea Reg Int si a Codului de conduita si etica fara consultare, in contradictie cu prevederile art. 241 si ale legii 476/2006

Cornel Vasile a scris:

Regulamentul intern se afiseaza la sediul angajatorului. ... prin urmare, legea nu cere acordul/consultarea sindicatului pentru afisare

....se pot publica... nu este tot una cu elaborarea.
Astfel cum reiese din dispozitiile art. 241 C. muncii, consultarea salariatilor, cu ocazia elaborarii regulamentului intern de catre angajator, este facultativa, lipsa consultarii neatragand nevalabilitatea regulamentului.
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Elaborare roi dia_8 dia_8 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca intr-o firma cu 15 angajati, angajatorul are dreptul sa elaboreze unilateral Regulamentul de ordine interioara sau ... (vezi toată discuția)
Regulamentul intern Anca1011 Anca1011 Cum se procedeaza in ceea ce priveste Regulamentul Intern in cadrul unei societatati?Se reinoieste la o anumita perioada?Trebuie inregistrat la ITM? Va ... (vezi toată discuția)
Regulamentul de ordine interna a primariei Justitiarul711 Justitiarul711 Regulamentul Intern al unei primarii trebuie discutat si cu sindicatul ori acesta din urma este doar instiintat dupa aprobarea ROF in sedinta de Consiliu Local? (vezi toată discuția)