avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Elaborare ROI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Elaborare ROI

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca intr-o firma cu 15 angajati, angajatorul are dreptul sa elaboreze unilateral Regulamentul de ordine interioara sau trebuie sa consulte si un reprezentant al angajatilor?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 24 Mai 2012
Art. 241 C.mun.
Regulamentul intern se întocmeşte de către angajator, cu consultarea sindicatului sau a reprezentanţilor salariaţilor, după caz.

Regulamentul intern este un act juridic al angajatorului, care are facultatea de a consulta sindicatul sau reprezentantii salariatilor.
Astfel cum reiese din dispozitiile art. 241 din Codul muncii, consultarea salariatilor, cu ocazia elaborarii regulamentului intern de catre angajator, este facultativa, lipsa consultarii neatragand nevalabilitatea regulamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulamentul de ordine interna a primariei Justitiarul711 Justitiarul711 Regulamentul Intern al unei primarii trebuie discutat si cu sindicatul ori acesta din urma este doar instiintat dupa aprobarea ROF in sedinta de Consiliu Local? (vezi toată discuția)
Codul de etica si conduita si regulamentul intern alx69 alx69 Buna ziua, se pot publica codul de etica si conduita si regulamentul Intern fara consultarea sindicatelor? Exista vreo reglementare in acest sens? Cu ... (vezi toată discuția)
Regulament intern ddianna ddianna Buna ziua, Conform Codului Muncii, Regulamentul intern se intocmeste cu consultarea sindicatelor. In cazul in care angajatorul nu este de acord cu propunerile ... (vezi toată discuția)