avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Regulamentul de Ordine Interna a primariei
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Regulamentul de Ordine Interna a primariei

Regulamentul Intern al unei primarii trebuie discutat si cu sindicatul ori acesta din urma este doar instiintat dupa aprobarea ROF in sedinta de Consiliu Local?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:51, 1 Martie 2015
Regulamentul intern se întocmeşte de către angajator, cu consultarea sindicatului sau a reprezentanţilor salariaţilor, după caz.
Ce pot face sindicatul ori reprezentantul salariatilor nemembrii in sindicat, in cazul in care nu au fost consultati? Au dreptul de a se adresa primarului cu o sesizare scrisa? Conform carui articol:sorry:
Asa cum reiese din dispozitiile art. 241 C.mun., consultarea salariatilor, cu ocazia elaborarii regulamentului intern de catre angajator, este facultativa, lipsa consultarii neatragand nevalabilitatea regulamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elaborare roi dia_8 dia_8 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca intr-o firma cu 15 angajati, angajatorul are dreptul sa elaboreze unilateral Regulamentul de ordine interioara sau ... (vezi toată discuția)
Cadrul legal pentru modificarea structurii organizationale si a rof pentru o institutie publica addi68 addi68 Modificarea Regulamentului de Organizare si Functionare al unei instituti publice este reglementata intr-n act normativ. pana in prezent, nu am alta referinta ... (vezi toată discuția)
Codul de etica si conduita si regulamentul intern alx69 alx69 Buna ziua, se pot publica codul de etica si conduita si regulamentul Intern fara consultarea sindicatelor? Exista vreo reglementare in acest sens? Cu ... (vezi toată discuția)