avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG-ul poate sa faca imprumuturi?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG-ul poate sa faca imprumuturi?

Buna ziua!
Suntem un ONG si am dori sa stim urmatoarele:
1. ONG-ul poate sa faca imprumuturi in bani, in baza unui contract de imprumut, catre diverse persoane (fizice sau juridice)?
2. ONG-ul poate sa faca imprumuturi in bani, in baza unui contract de imprumut, catre angajatii proprii?

Va multumesc pentru un raspuns rapid!
Cel mai recent răspuns: valentinmitrachee , utilizator 12:19, 21 Septembrie 2022
doar daca va fi autorizat ca IFN ( institutie financiara nebancara ) conform legislatiei speciale in domeniu. Altminteri sa dea in mod repetitiv bani imprumut altora ar fi ilegal si risca chiar sanctiuni penale.
Multumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cu obiect de activitate "imprumuturi" - posibil? Terrorsnake Terrorsnake Buna seara!Ma bate gandul sa ofer imprumuturi persoanelor fizice.Am vazut mai multe anunturi gen:\"PFA acord imprumut intre 1000-10000 Euro fara ... (vezi toată discuția)
Inselaciune pe internet dany3377 dany3377 Buna ziua! Am gasit diverse firme financiare din strainatate (Franta de exemplu) care ofera credite pe internet. Am apelat online la acestea ... (vezi toată discuția)
Imprumut nebancar ifn LEONTEPAUL LEONTEPAUL Buna ziua spunetimi va rog ce se intampla in cazul in care eu nu mai pot plati temporar rata de 230lei pe saptamana in urma unui imprumut de 4000lei la o ... (vezi toată discuția)