avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Documente de studii cetatean ucrainean apostila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Documente de studii cetatean ucrainean apostila

Buna ziua! Legat de angajarea unui cetatean ucrainean pe o perioada nedeterminata, stiu ca este nevoie de diploma de studii. Stiti cumva daca traduerea legalizata a acesteia trebuie sa poarte si apostila? Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2022
device, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 06:53, 8 Mai 2022
Nu se cere ... potrivit acestui link
[ link extern ]
Se cere apostila pe documentul original, in principiu. Traducerea inteleg ca se face in Romania, deci nu ar avea nevoie de apostila. Dar in conditiile actuale, nu cred ca se cere.
Nu e nevoie de diplomă de studii, ucrainenii pot fi angajați (cu mici excepții) pe baza unei declarații pe propria răspundere.
Aveți detalii aici:
www.avocatnet.ro/articol_608...
Cetățenii veniți din Ucraina au posibilitatea, de-acum, de a se angaja mai ușor și de a demonstra competențele și experiența, în lipsa documentelor de atestare, prin intermediul unei declarații pe propria răspundere, potrivit unei proceduri de încadrare în muncă oficializată de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).

Dacă cetățeanul ucrainean contactează direct un angajator, fără a mai solicita serviciile AJOFM-urilor, acesta completează declarația pe propria răspundere, împreună cu angajatorul la care urmează să se angajeze.


Ordinul MMS cu procedura de încadrare în muncă a ucrainenilor și modelul declarației le găsiți aici:
[ link extern ]

Excepțiile despre care am scris mai sus sunt pentru câteva profesii:
Aceste reguli nu se aplică celor care vor să activeze, independent sau salariat, în profesii medicale, cea de arhitect sau o serie de profesii reglementate din România.

www.avocatnet.ro/articol_607...
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2022
Manuela Rășină, administrator
ce spuneti dvs este pentru angajare pe perioada determinata, intrebarea mea se referea la angajarea pe perioada nedeterminata in cazul careia este nevoie de diploma de studii

- editare citat integral -
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2022
Manuela Rășină, administrator
În ordinul MMSS nu se face distincția aceasta:

Articolul 9
Declarația prevăzută la art. 4 stă la baza încheierii contractului de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducere si legalizare acte studii anamariagroza anamariagroza care este calea de urmat in vederea traducerii si legalizarii actelor de studii superioare emise in Romania? procedura de traducere si legalizare poate fi ... (vezi toată discuția)
Autorizare traducator engleza si italiana iota_mihai iota_mihai Buna ziua, Sunt absolvent de facultate,am facut la scoala aproximativ 10 ani de limba engleza,am diploma de absolvire care sa o ateste si am diploma de ... (vezi toată discuția)
Echivalare diploma licenta ndt ndt Buna ziua, Sunt cetatean roman si doresc sa imi echivalez / evaluez diploma de licenta in strainatate, intr-un stat parte la Conventia de la Haga (Statele ... (vezi toată discuția)