avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort partaj conturi/depozite bancare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort partaj conturi/depozite bancare

Am 3 conturi bancare pe nume propriu : 1 este constituit din bani proveniți din vanzarea unei case de către mama mea (care este in viata) poate fi dovedit cu act de vânzare cump si decl sa de martor dar fără a face la anterior constituirii contului/depozitului aferent un act de donație notarial in acest sens , al 2 lea este cont de pensie a mea, in care s-a acumulat o anumita suma de bani in decursul anilor si inca un al 3 lea un cont constituit din bani proveniți din vanzarea unei case de către mama mea (poate fi dovedit cu act de vânzare cump si decl de martor dar fără a face un act de donație notarial in acest sens.
Înaintea introducerii unei acțiuni de divort de mine sau soție daca scot banii din cele 3 conturi si închid conturile sotia mai are dreptul la ei in caz de partaj la divort sau la partajul ulterior. divortului si in ce cote?
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2022
safety, utilizator
Cel mai recent răspuns: safety , utilizator 16:51, 7 Mai 2022
"vanzarea unei case de către mama mea (care este in viata)"

Cum adică? Ati avut o casa și v-a vandut-o mama?


raluk0207 a scris:

"vanzarea unei case de către mama mea (care este in viata)"

Cum adică? Ati avut o casa și v-a vandut-o mama?



Mama mea a vândut casa părinților ei . . Suma de bani obținută mi a dat o mie iar eu am constituit un depozit bancar cu acești bani.. La acel moment nu mi a dat banii printr un act juridic : donație notariala, act de mâna s.a ci efectiv mi i a dat. Una din întrebări era daca scot banii din acest depozit si îi inchid contul bancar aferent înainte de introducerea acțiunii de divort fata actualul soț banii respectiv se vor supune partajului.
Mama poate da declarație ca mi a dat acești bani si poate fi prezentat actul de vânzare cumparare al imobilului respectiv.. Întrebarea o pun si in situația de după întoducere a acțiunii de partaj daca suma respectiva se supune partajului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depozite constituite inaintea casatoriei Josephine2016 Josephine2016 Buna ziua, fiul meu a constituit un depozit inainte de casatorie la care nu a \"umblat\" de loc de atunci. In acest moment as dori sa cumpar un mic teren la ... (vezi toată discuția)
Venituri partajabile ioanamir ioanamir Buna ziua. 1. In cazul unui divort veniturile provenite din salarii si veniturile provenite din contracte de prestari servicii intra in masa ... (vezi toată discuția)
Cumpărare garsoniera din 2 surse de bani Josephine2016 Josephine2016 Buna ziua, as dori sa cumpăr o mica garsoniera dar pentru ca imi lipsește jumătate din suma fiica mea ( care este ccăsătorită )dorește sa ma ajute. Ea ... (vezi toată discuția)