avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Sunt însărcinată in 7 luni si urmează ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Sunt însărcinată in 7 luni si urmează sa intru ...

Bună ziua!

Sunt însărcinată in 7 luni si urmează sa intru in concediu prenatal la data de 23 mai. Eu am 2 CIM-uri determinate, la același angajator (mai exact, sunt proiecte europene diferite). Unul dintre CIM-uri expira in data de 12 August, altul in data de 25 Septembrie(tot in data aceasta, este ultima zi de concediu postanal). As dori sa știu cum se va face plata indemnizație, ținând cont ca un contract expiră fix in timpul prenatalului.

Si mai am o nelămurire. CIM-urile se suspenda fix in ziua in care începe concediul prenatal (adică 23 mai). Vă întreb, pentru ca auzisem angajatorul ca imi suspenda cim urile pe 22 mai, ceea ce din punctul meu de vedere este ilegal.

Vă mulțumesc!
Contractele de munca se vor suspenda la cererea dvs.Trebuie sa tineti cont de faptul ca ele se vor suspenda de la data nasterii+minim 42 zile.Ulterior pe baza deciziei de suspendare a CIM-urilor+adeverinta eliberata de angajator veti merge sa depuneti dosarul pentru obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului.Pentru primirea indemnizatiei trebuie sa indepliniti conditiile legale in sensul ca trebuie sa fi obtinut venituri impozabile timp de 12 zile anterior nasterii in ultimele 24 luni.Trebuie sa tineti cont ca pe 12.08 si 25.09 contractele de munca vor inceta de drept, dar nu aveti cum sa faceti exact o predictie deoarece nu stiti cu certitudine data nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata-sarcina marina231095 marina231095 Buna ziua! Sunt angajata la firma X din 07.01.2019 avand contract pe perioada determinata pe 6 luni, el urmand sa expire in 07.07.2019. Acum sunt ... (vezi toată discuția)
Ccm pe perioada determinata badisor badisor Buna.Sunt angajata la o firma cu CM pe perioada determinata pana pe 1 aprilie 2007, iar eu pe 15 mai urmeaza sa nasc. Cum ma apara legea?Au dreptul sa-mi ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca inceteaza in timpul concediului postnatal. voi beneficia de indemnizatie pentru ccc? sandastoica sandastoica Buna ziua! Din septembrie 2011 am lucrat ca profesoara de limba si literatura romana la un grup scolar dupa absolvirea studiilor de master; luna aceasta am ... (vezi toată discuția)