avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificari in legislatia muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificari in legislatia muncii

Buna seara tuturor celor care mai stau inca cu ochii in calculatoare ( ca si mine:))
E adevarat ce mi-au auzit urechile? Contractele individuale de munca vor trebui inregistrate cu o zi inaintea inceperii activitatii salariatului? Ma refer inregistrate la ITM..
Sa vezi acum controale si amenzi:D
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 10:41, 17 Ianuarie 2010
E clar ca trebuie depus Revisalul cu 1 zi inainte de data angajarii.
Vor sa compensese pe undeva neputinta lor de a depista munca la negru. Nu mi se pare corect ca toti angajatorii sa fie tratati la fel, pentru ca unii chiar nu folosesc munca la negru.
M-am saturat sa fca naveta la ITM, parca as lucra pentru ei nu pentru firma...
Mi s-au intamplat cazuri cand, persoana selectata in vederea angajarii nu s-a mai prezentat sa inceapa lucrul la data stabilita.... e o lacuna, nici nu stii daca sigur isi va face actele de angajare, dar il declari la ITM ... aiurea.
Nu este vorba despre neputinta celor de la ITM, ci de lipsa de personal cu care se confrunta . Legile nu sunt facute de catre cei de la ITM, ci de cei care dorm in Parlament si le fac dupa ureche ... acum doi ani de zile, pe vremea ministrului Pacuraru s-a facut un sondaj printre lucratorii de la ITM si delegati care continea inclusiv propuneri modificari legislative ... propuneri care au fost aruncate la gunoi, iar modificarea HG nr.161/2006 este facuta de catre functionarii de birou care nu cunosc realitatea din teren ...
Legile nu sunt facute de cei de la iTM, dar inspectorul sef al IM nu comunica cu min.muncii?
Un proiect de act normativ sau de lege nu trece pe la comisiile de specialitate? Comisiile astea nu sunt formate din specialisti care poate au lucrat pe fondurile astea: somaj, solidaritate sociala, itm...?
In articol scrie clar "Prevederile sunt cuprinse într-o Hotărâre elaborată de Ministerul Muncii care a fost aprobată vineri de Executiv, au declarat pentru NewsIn reprezentanţi ai Ministerului Muncii. "
Domnule, eu nu sunt deacord sa fac naveta la ITM sa inregistrez toata ziua acte. Firma din moment ce pune semnatura si stampila pe document isi asuma raspunderea.
Eu sunt deacord sa vina inspectorul in fiecare luna la firma sa verifice doc. de executare a unui contract, toate doc din dosarul de personal, nu sa peird eu timpul pe drumuri la ITM (consum benzina, uzura masina, stat la coada, functionari in varsta care abia se misca is pe deasupra si putini).
Ei vor sa eradicheze un fenomen - munca la negru- dar nu vor putea pentru ca statul impovareaza cu taxe. Firmele mici nu vor renunta la munca la negru asa cum un drogat nu renunta la droguri.
:offtopic:
Banuiesc ca nu stiti care sunt procedurile de comunicare dintre ITM, IM si MM ... imi pare rau, dar foarte multi dintre noi nici nu au tangenta prea mare cu tehnica legislativa , vorbim dupa ureche si doar ne dam cu parerea si aruncam cu pietre in ITM.

Tot ce se comunica forurilor tutelare de catre ITM nici nu sunt luate in consideratie de catre sefii ierarhici ... nicio propunere legislativa nu poate fi sustinuta si adoptata corect atat timp cat in Parlament sunt oameni care habar nu au pe ce lume traiesc ...:(
:offtopic:

Cum spun eu asa ar trebui sa se intample, ar fi de bun simt si logic ca legile sa fie un instrument care sa poata fi transpuns in practica, conform cu realitatea care sa fluidizeze activitatile nu sa le complice.....
La ITM ar trebui dusa doar declaratia lunara, asa cum o ducem si la finante. Ce ar insemna sa ducem la finante fiecare facturica sa fie inregistrata, fiecare aviz sa fie avizat, etc. Nu, inspectorii, garda vin la firma si controleaza.
Intr-adevar cand vin mai dau si amenzi, dar inspectorii ITM cand vin in control dau si ei uneori amenzi, spun ca altfel nu se poate(nu vorbesc de serv. RM ci de PM).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari la revisal cristinaburescu cristinaburescu Buna ziua!cine ma poate lamuri si pe mine cu o problema care tine de noua lege H 34/2010 in legatura cu revisalul. Eu am de inregistrat un contract cu data de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de munca tromar tromar Care este termenul de inregistrare a unui contract individual de munca la ITM ? Toate unitatile sunt obligate sa inregistreze aceste contracte la ITM ? (vezi toată discuția)
Revisal 2010 zanu zanu Ave tuturor, Va retin atentia asupra urmatoarei probleme dorind, bineinteles un sfat. HG 37/2010 modifica HG 161/2006: “Art. 4 (1) Angajatorii au ... (vezi toată discuția)