avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cumparare imobil pe numele minorului in varsta de 14 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cumparare imobil pe numele minorului in varsta de 14 ani si 6 luni

Buna ziua.
Sunt căsătorit si impreuna cu sotia avem. singur copil de 14 si 6 luni.
As dori sa stiu care ar fi metoda legala sa pot cumpara un imobil pe numele fetitei mele, in varsta de 14 ani si 6 luni?
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2022
safety, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:25, 12 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, se poate prin contract de vanzare-cumparare. Dvs. donati pretul cumpararii minorului si apoi cumpararea se incheie cu minorul prin reprezentant legal-parintii. Puteti insera in contract clauza de uzufruct viager sa puteti folosi si dvs imobilul sau clauze de neinstrainare pana la un anumit moment ales de dvs.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2022
Madalina Pascu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de succesiune ale copilului din alta casatorie copilasu2000 copilasu2000 Sotul meu are 2 copii din alta casatorie , impreuna mai avem un copil(minor) si crestem impreuna unul din copii din casatoria anterioara (ambi majori). Sotul ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare copil minor andreee_p andreee_p Buna ziua! Mama mea vrea sa faca contract de vanzare cumparare pentru un apartament pe numele fiicei mele minore (are 9 luni). Nu stim cum sa procedam. Un ... (vezi toată discuția)
Vanxare cumparare prezumata donatie? ion aurel ion aurel Eu si sotia mea am imprumutat socrilor o suma importanta de bani, urmand ca, la terminarea procesului privitor la un teren aflat in litigiu sa intocmim un ... (vezi toată discuția)