Buna seara,locuiesc intr-un bloc din sectorul 5,nu am platit intretinerea de 5 ani,s-a schimbat administratora iar cea noua solicita toata restanta si penalizari de 0.2% pe zi prin executare silita.Datorita acestei situatii ca si a imposibilitatii de plata...este posibila o reesalonare sau un angajament de plata(si daca da conform carei legi?)tinand cont ca imi recunosc datoria,iar pana acum nu am fost actionat in instanta(nu stiu de ce).Va multumesc
Puteti face chiar dvs. un angajament de plata pe care il inaintati presedintelui in care scrieti ca va obligati sa platiti restanta in decurs de x luni, in aceasta perioada urmand sa achitati si cheltuielile pe lunile in curs.
Multumesc pentru raspuns,si eu banuiam aceasta dar am vrut sa fiu sigur.Spuneti-mi daca exista o lege(si care anume)pentru aceasta si si daca este adevarat ca datoria mai mare de 3 ani se prescrie(ce lege se aplica si cine o aplica)?Multumesc anticipat!
Asociatia va poate da in judecata pentru toata datoria. Numai judecatorul, in sala de judecata va poate prescrie ce e mai vechi de 3 ani.
Dar acum eu va intreb pe Dv.:
- cum va mai uitati in ochii vecinilor stiind ca ei v-au platit toate hangaralele timp de 5 ani, ca Dv. ati beneficiat de apa, caldura, gaz in toata aceasta perioada fara sa platiti nimic si in timpul asta va ganditi ca s-ar putea sa scapati de ceva bani de dat inapoi? Cum puteti?
...............
Faceti-va cerere de esalonare a restantei si lasati prescrierea datoriei pe seama judecatorului, daca veti ajunge acolo!