avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... În mai 2022, de ce sunt obligat să port mască ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

În mai 2022, de ce sunt obligat să port mască (covid), la ...

În mai 2022, de ce sunt obligat să port mască (covid), la serviciu? Mulțumesc.
În privința salariaților proprii, companiile se pot folosi de Legea securității și sănătății în muncă (nr. 319/2006) ca „pârghie legală” pentru a justifica păstrarea anumitor măsuri. De exemplu, printre obligațiile pe care le are angajatorul în temeiul actului normativ respectiv se numără asigurarea securității și sănătății salariaților în toate aspectele legate de muncă sau luarea tuturor măsurilor pentru prevenirea riscurilor profesionale și asigurarea unui cadru organizatoric și a mijloacelor necesare securității și sănătății în muncă.
Dacă la nivelul firmei se face o evaluare din care rezultă că există un risc profesional legat de coronavirus, se pot analiza, de la caz la caz, măsuri precum purtarea măștii la muncă, păstrarea unei distanțări între birouri sau păstrarea închisă a sălii de mese.

Pentru mai multe informații cu privire la măsurile luate de angajatori după ridicarea restricțiilor la nivel național, accesați linkul următor: www.avocatnet.ro/articol_610...
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


iulius21 a scris:

În mai 2022, de ce sunt obligat să port mască (covid), la serviciu? Mulțumesc.


Buna ziua
Pentru ca asa vrea patronul.
Daca nu va convine, puteti sa va dati demisia.
Probabil ca asteapta 10 persoane la usa postul dvs...


PS. Acum e ok d-na Rasina????
Nu sunteți obligat, angajatorul poate lua această hotărâre doar dacă ar fi vreun risc profesional, gen masca de praf sau alt risc asemănător. Dacă înainte de Covid-19 nu ați purtat asa ceva, nu aveți această obligație. Nu vă poate da angajatorul afara, reclamați la ITM și se "cuminteste". Cel puțin pentru motivul asta nu are argument legal.

iulius21 a scris:

În mai 2022, de ce sunt obligat să port mască (covid), la serviciu? Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanatatea si securitatea in munca in contextul epidemiei de covid 19 buiavasi buiavasi Buna ziua! As dori sa ma lamuriti si pe mine daca o institutie publica cu peste 80 angajati, este obligata sa aiba un medic de medicina muncii sau un furnizor ... (vezi toată discuția)
Obligatie Kepano Kepano Este angajatorul obligat sa asigure echipament de protectie impotriva covid 19? (vezi toată discuția)
Bună ziua! lucrez la o fabrică unde iară vor să ne oblige ... Kat.Dum. Kat.Dum. Bună ziua! Lucrez la o fabrică unde iară vor să ne oblige să purtăm mască după cam trei săptămâni în care nu am fost obligați să le purtăm ... (vezi toată discuția)