avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doi frati au mostenit o casa si terenuri la tara. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doi frati au mostenit o casa si terenuri la tara. fiecare cu ...

Doi freti au mostenit o casa si terenuri la tara. fiecare cu partea care ii revine prin lege. Un frate vrea sa doneze partea sa unui copil al fratelui sau. Este posinil acest lucru. Cum se procedeaza ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:12, 14 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se procedează în sensul:
1. Se contactează un cadastrist pentru întocmirea documentației cadastrale pentru imobilul/imobilele a cărui/căror jumătate vrea sa o doneze.
2. Se intabuleaza certificatul de moștenitor
3. Se prezintă la un notar pentru încheierea contractului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog frumos sa ma ajutati cu indrumari. cum procedez ... Monica R Monica R Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu indrumari. Cum procedez pentru a deveni unic proprietar al imobilului si terenului aferent, mostenire dupa parinti, ... (vezi toată discuția)
Prezența moștenitorilor la dezbaterea succesiunii: este necesară prezența tuturor copiilor, sau poate să se ocupe doar unul dintre ei? andrei_70 andrei_70 Parintele a decedat. Raman 3 copii, ca mostenitori insa copii sunt plecati din tara. Masa succesorala este compusa dintr-o casa si cateva terenuri. As vrea ... (vezi toată discuția)
Donatie si intabulare adelutzacj adelutzacj Buna seara, as avea o rugaminte la cine ma poate ajuta cu un sfat.Mama mea vrea sa imi doneze cota parte dintr-o casa pe care a obtinut-o prin mostenire cu ... (vezi toată discuția)