avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna Ziua. Poate cunoaște cineva. Am permis de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna Ziua. Poate cunoaște cineva. Am permis de conducere român ...

Buna Ziua. Poate cunoaște cineva. Am permis de conducere român transcris din permisul R. Moldova. Deci are inscripția MD pe spate. Acum dacă fac anmeldung (inregistrare in germania, evidenta persoanelor) dar peste 4 luni ma radiezi de acolo si revin în romania unde stau mai mult de 6 luni. Pot sa revin din nou in germania, sa fac anmeldung pe 4 luni, fara a preschimba permisul Ro-Md in DE? Sau totuși germanii socot 4+4 ca 8 luni chiar daca a fost o pauza de peste 6 luni? Adica oricum trebuie sa fac permis german?Mentionez că de fapt traiesc in Ro, iar in germania lucrez sezonier, vara ca sofer curierat. Stiu ca germanii impun obligatia ca peste 6 luni sa dai examene la ei (cheltuiala de bani si timp), doar ca nu inteleg total 6 luni, sau 6 luni pe an?
La fel germanii nu recunosc permisele Ro-Md dacă au trecut mai mult de 6 luni de cand ai domiciliu si inregistrare la ei.
Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Ursuti , utilizator 17:20, 4 Iulie 2023
Nu înțeleg de ce impun să schimbi permisul de conducere după șase luni de Germania pentru că sunt mulți oameni din Grecia care circulă cu același permis de conducere pentru ani de zile și nimeni nu le a spus nimic Ca nu fie probleme, faci o cerere de permis de conducere german cu două fotografii de mărimea fotografiilor de pașaport, traducerea permisului de conducere ,un curs de primul ajutor în caz de accidente care se face pe timp de șase până la opt ore într o singură zi (ai nevoie de o dată stabilită la care faci cursul )și depui cererea pentru obținerea unui permis de conducere german nu cred că se impune să ai un singur permis de conducere de vreme ce ai unul românesc cred că pe zona României i poți să circuli cu cel românesc asta nu pot să știu sigur. Problema este ca vei astepta aproximativ 6 luni . Verificarea daca este un permis de conducere original, legal dureaza 6luni .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis preschimbat din rep. md in ro, nu este recunoscut in germania dumitrumd dumitrumd Buna ziua, Am o problema legata de preschimbarea permisul de conducere in unul german si as avea nevoie de un sfat legat de asta. In [b]2000[/b] am ... (vezi toată discuția)
Permis Georgy15 Georgy15 Buna ziua!Eu am permisul luat in Romania acum aproape 2 ani iar de curand am primit suspendare o luna pe motivul depasirii distantei dintre autovehicule.Daca ... (vezi toată discuția)
Permis md si ro sergiu-e sergiu-e Sint cetatean moldovean cu cet. RO, detin permis Md(nu e transcris), insa in state ca Germania, nu se poate de muncit cu cel transcris din moldovenesc in ... (vezi toată discuția)