avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere auto dupa 4 luni de la dezmembrare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere auto dupa 4 luni de la dezmembrare

Buna ziua,

Am dus la dezmembrare la Remat Vest, in Iulie 2010, o dacie veche avand imputernicire notariala de la proprietarul masinii (tatal meu).
Am obtinut certificatul de distrugere in regula si am si placutele de inmatriculare.
Insa nu am radiat inca masina din circulatie.
Am constatat ca e o lege care zice ca sunt obligat sa o radiez in termen de 30 de zile de la dezmembrare si sunt confuz, nu stiu ce sa fac acum.
Unde ma duc ? Cu cine vorbesc si care sunt pasii pe care sa ii urmez ?
Am vazut ca exista o amenda (mare..) pentru neefectuarea radierii la timp, insa nici macar nu am habar de unde sa apuc problema.
De exemplu e nevoie de o hartie de la financiar ca nu am amenzi de platit ca sa o pot radia totusi daca e o amenda (pe care nu a emis-o nimeni inca ?!) de platit pentru neefectuarea radierii la timp ?

Acte pe care le am in dosar inca de la dezmembrare:

- cartea de identitate a masinii;
- certificatul de inmatriculare (talonul);
- procura notariala ce ma imputerniceste sa ma ocup inclusiv de radiere din circulatie (tot tot);
- certificatul de distrugere eliberat de Remat in Iulie;
- placutele de inmatriculare;

Din cate stiu impozitele sunt platite la zi (tot anul curent!) la masina si normal inca sunt platite pe numele proprietarului pentru ca nu e schimbare de proprietar.

Sunt foarte confuz, ce pasi trebuie sa urmez?

Multumesc mult anticipat.
Ultima modificare: Joi, 16 Septembrie 2010
dangabrieldiaconescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: dangabrieldiaconescu , utilizator 13:22, 21 Septembrie 2010
Domnule draga,

Nu radierea este problema forte. Cei de la circulatie au evidenta clara a masinilor cu ITP neefectuat si ca atare , dupa un preaviz, o scot din circulatie.
La Primarie este problema, altfel platiti anual cele necesare.
Buna ziua,

Am fost la financiar si am obtinut fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare de care apartine properietarul masinii (eu fiind imputernicitul sa ma ocup de ea).
Acum pur si simplu ma prezint cu actele astea la Pipera sa o radiez din circulatie ?

Faza cu radiere din circulatie nu e optionala, sigur poate ei or radia-o din oficiu (itp nu se mai facuse de o eternitate si nici asigurare avand in vedere ca statea pe loc in parcare) dar eu am nevoie de certificat de radiere pentru cel caruia ii dau voucherul (programul rabla). Prin urmare asta e o problema forte pentru mine momentan.


Insa de la financiar mi-au dat doar aceasta fisa de inmatriculare cu viza nu mi-au zis nimic de "Raspuns radiere mijloc de transport" sau "Certificat de atestare fiscala".... asa ca nu stiu in ce stare e masina la financiar (daca o au inca in evidenta pentru perceperea de impotize/etc) si daca o sa ma trezesc sau nu cu impozit de platit la ea anul viitor iar. (mi-a zis functionara ca e cu taxele la zi si nu e nimic de platit la ea)

Sa ma duc iar sa ii rog sa imi elibereze respectivele acte sa stiu sigur ca nu mai figurez sa platesc impozit pe un bun care nici macar nu mai exista fizic ?


Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 21 Septembrie 2010
dangabrieldiaconescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masina CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, am o masina din 1993 care a cam ajuns la sfarsitul vietii. Vreau sa platesc marti impozitul (ultimul semestru) dupa care nefunctionand as vrea sa o ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. de curând mi a fost reținut talonul cu drept de ... Ro5002 Ro5002 Bună ziua. De curând mi a fost reținut talonul cu drept de circulație 15 zile la o mașină mai veche care prezenta mai multe elemente de caroserie cu ... (vezi toată discuția)
Masina neradiata in termen, cam de... 6 ani! cyan cyan am urmatoarea problema cu vechea masina. in 2006 convenisem cu cineva sa-i vand masina. dupa ce am scos-o de la fisc nu ne-am mai inteles la pret si tranzactia ... (vezi toată discuția)