avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Doresc sa construiesc un balcon la parterul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Doresc sa construiesc un balcon la parterul blocului ...

Buna ziua!
Doresc sa construiesc un balcon la parterul blocului in sectorul 4,București.
Am obținut certificatul de urbanism.
Întrebarea mea este cum pot afla cui aparține terenul pe care urmează sa construiesc?al blocului sau domeniul public?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 10:57, 18 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai Certificatul de urbanism va trebuie la obtinerea autorizatiei de construire, astfel ca, in mod sigur o sa fiti intrebat despre proprietatea terenului pe care doriti sa construiti.
Apoi, depinde cat de mare va fi balconul dvs. Daca va fi la fel ca proiectia pe verticala a celorlalte balcoane, s-ar putea sa nu aveti nevoie de alte aprobari decat de o schita de la cadastru.
Oricum, tot la primaria sectorului 4, exista un birou care se ocupa cu astfel de situatii si o sa fiti indrumat. Daca blocul este relativ nou, s-ar putea ca dvs. proprietarii sa detineti si o anumita suprafata de teren (pe care s-a construit imobilul), dar si o suprafata suplimentara, neconstruita. Mai uitati-va si in actele dvs. de proprietate, poate gasiti ceva de care sa va legati.
Succes!
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2022
Adam Grecu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca intentionati sa construiti balconul in alianiamentul balcoanelor de la etajele superioare inseamna ca veti utiliza zona de rebord al fundatiei blocului,respectiv zona de 0,80-1m
In aceasta situatie este necesar acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari deoarece zona in discutie reprezinta parte comuna
In cartea funciară apare pe lângă spații comune și 9mp de teren.
Sa consider ca îmi aparține si pot construi pe el?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
E construit deja, e partea ce va revine din terenul de sub bloc.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2022
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren constructie balcon paliucatalina paliucatalina as dori sa aflu cui ii apartine terenul de sub balcoanele de la etajele superioare ale blocului? Mentionez ca in contractul de vanzare-cumparare nu se ... (vezi toată discuția)
Limita proprietate daniel.nita daniel.nita Buna ziua. As dori si eu o lamurire. Locuiesc intr-un bloc construit in 2009, care are si o suprafata de teren, unde s-au facut locuri de parcare. Problema a ... (vezi toată discuția)
Constructie balcon la parterul unui bloc GeoDra GeoDra Buna ziua, dupa mai mult de 60 de zile, Primaria Bragadiru mi-a refuzat eliberarea unei autorizatii de construire balcon, sub unul existent. Am avut Acordul ... (vezi toată discuția)