avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reclamatie CEDO
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reclamatie CEDO

Buna ziua,
Acum cativa ani am avut surpriza de a ma trezi cu o condamnare intr-un alt stat european. Mai exact habar nu am avut ca exista un proces care ma vizeaza, fiindu-mi incalcat dreptul la un proces echitabil, Am primit direct sentinta prin comisie rogatorie. Am facut apel, am transferat procesul in tara si acum astept sa se pronunte. Procurorul a cerut achitarea. Vreau sa merg mai departe la CEDO.
Din ce am citit pot reclama statul care m-a condamnat, nu compania cu care m-am judecat. Ma intereseaza cat dureaza intocmirea unei actiuni la CEDO si evident am nevoie si de un avocat care sa ma reprezinte.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 13:57, 27 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie văzut exact pe baza de acte care este situația juridică.
Trebuie sa aveți și actele pentru CEDO ca sa le anexati plângerii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In procesele penale va judecati in mod principal cu statul si doar in mod secundar cu companii, fundatii, persoane fizice, etc. De asemenea, statul in care ati fost judecata poate emite mandat international de arestare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie respingere apel nefondat buturuga703 buturuga703 Buna ziua. Pe data de28.11.2016 apelul de recurs către judecătoria Galați a fost respins ca nefondat. Dandumi 2ani si 2 luni pedeapsa . Momentan sunt ... (vezi toată discuția)
Taierea abuziva a salariilor bugetarilor poate fi atacata in istantele nationale?(vezi: cedo - drepturile salariale reprezinta un drept de posesie) gabriel teodorescu gabriel teodorescu [b]CEDO si drepturile salariale[/b] Curtea europeană a Drepturilor Omului este o jurisdicţie internaţională cu sediul la Strasbourg. Ea este alcătuită ... (vezi toată discuția)
Cedo si procedura arestarii FLORIN RADU FLORIN RADU am si eu o intrebare, la care nu am gasit un raspuns clar nici in carti, nici in practica CEDO, nici la cei cu care m-am consultat. daca sesizez CEDO in ... (vezi toată discuția)