avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DOSAR PENAL
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DOSAR PENAL

BUNA ZIUA
In luna iulie sotul meu a fost lovit de un vecin,in urma lovituri a suferit o fractura piramidonazala une a fost internat si operat.Are certificat medicolega de 17-18 zile i m., si martori ,a fost depusa plangerea la politie s-a inceput urmarirea penala inpotriva faptuitorului,iar acum dosarul a ajuns la parchet.Acum vin si va intrb ce sanse am de castig?Cat timp va dura pana voi primi rezolutia procurorului?
MULTUMESC FF MULT
Cel mai recent răspuns: erikka , utilizator 15:10, 16 Ianuarie 2010
Nu va poate preciza nimeni termenul de primire a rezolutiei. Acesta este in functie de numarul dosarelor pe care procurorul trebuie sa le solutioneze. Termenul poate fi si de un an. Cat privesc sansele de castig, acestea exista, atata vreme cat exista si dovezi certe.
Dosarul va fi inaintat la instanta, avand in vedere ca pentru fapta de loviri si alte violente ati prezentat un certificat medico-legal cu 17-18 zile de ingrijiri medicale. Va trebui sa angajati un avocat sa va reprezinte deoarece la instanta in faza judecatii in special sa solicitati si daune materiale si morale. Pentru daunele materiale va trebui sa aduceti documente cu cheltuieli ori sa puneti martori.
Exact timpul cat va mai dura in faza de UP la procuror nu se poate aprecia, aceasta este in functie de probele din dosar, de volumul de munca al procurorului,etc.
Succes!
Buna ziua !
In conformitate cu prevederile art.180, al.(2),"lovirea sau actele de violenta care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare ingrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda". Aceasta ar fi incadrarea juridica.
Sansele de castig sunt in raport de probele in cauza, adica: certificat medico- legal, dovada zilelor de ingrijiri medicale, martori.In cazul dumneavoastra sunt sanse foarte mari de a castiga in instanta.
Daca chiar vreti sa ajungeti pana acolo( avand in vedere ca va puteti impaca cu invinuitul, conform al.(4) al aceluiasi art.180), va sfatuiesc sa va constituiti parte civila in procesul penal, lucru pe care puteti sa-l faceti pana cel tarziu la data sesizarii instantei prin actul de acuzare al procurorului.
Cu stima !

In timpul cercetrii penale in afara certificatului medico-legal se vor administra o serie de probatorii in dovedirea plangerii(acte si martori) si dupa aceasta procurorul se va pronunta cu privire la inceperea sau neinceperea urmaririi penala.
In prima situatie,cea a inceperii urmaririi penale,dosarul va fi trimis instantei spre competenta solcutionare.
multumesc foarte frumos ptr toate raspunsurile primite
mai am o intrbare
copilul meu in varsta de 8 ani se juca afara in fata blocului si a vazut cand taicasu era lovit de acel vecin, s-a speriat fff tare,pot sa specif si acest lucru in instanta?
nu stiu cum tb procedat.

Alte discuții în legătură

Lovire marcica marcica In urma unei loviri soldata cu ingrijiri medicale de 9-10 zile poate fi fapta penala? Si ce despagubiri pot optine? (vezi toată discuția)
Lovire si alte violente calex calex in data de 20.11.2010 eram cu niste vechi prieteni intr-un local cu aparatura electronica , un prieten de-al meu era langa un aparat se uita la un alt prieten ... (vezi toată discuția)
Lovire fara a necesita ingrijiri medicale qsef qsef As dori va rog frumos sami raspunda cineva daca am fost lovit fara a necesita ingrijiri medicale pot depune plingere penala sau sfatuitima ce pot face in acest ... (vezi toată discuția)