avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, în 2020 am achiziționat un apartament, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, în 2020 am achiziționat un apartament, dezvoltatorul ...

Bună ziua, în 2020 am achiziționat un apartament, dezvoltatorul a zis ca fiecare apartament are loc de parcare dar nu era trasata și nici marcata, fiecare parca unde apuca și cum voia. În unele contracte este specificat ca dezvoltatorul oferă loc de parcare, dar în al meu nu. Au trecut 2 ani, locatarii au trasat și marcat parcarea conform listei de la dezvoltator (în funcție de cum s-au achiziționat apartamentele). În momentul trăsării parcării de către locatari, dezvoltatorul a zis ca nu are nevoie de nici un loc de parcare(dezvoltatorul sta în bloc cu noi). Acum 2 zile, dezvoltatorul s-a trezit ca el are nevoie de 2 locuri de parcare pentru spațiul de la parterul blocului, deși nu avem loc nici măcar noi, locatarii, în asa zisa parcare. Ce putem face?
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2022
Elena Andreea, administrator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:40, 24 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Cumparatorii care au prevazut in contractul de vanzare si cumpararea unui loc de parcare, cu specificatiile aferente, detin un loc de parcare, Dvs, pentru ca in contract nu este cuprins asa ceva, nu aveti dreptul la un loc de parcare, avand posibilitatea de a cumpara separat, in cazul in care ar mai fi ceva disponibil.

Daca locurile de parcare au fost vandute in totalitate catre proprietarii apartamentelor, dezvoltatorul nu are niciun drept sa mai solicite acum loc de parcare, pentru ca nu mai are proprietatea respectivelor terenuri. In cazul in care parcarea a ramas in proprietatea lui, nefiind transmisa prin contract de vanzare, sau daca nu este incheiat un alt fel de contract pentru ele, are dreptul de a dispune de locurile de parcare.
Au drept legal loc de parcare proprietarii care in actele de achizitie bun imobil au prevazut si loc de parcare
Este problema strict a asociatiei de proprietari cum dispune amplasarea locurilor de parcare-daca mai exista locuri pentru ca de regula se asigura pe criteriul primul venit primul servit
Si in viitor pot aparea solicitanti dar daca spatiul nu mai permite amplasarea de locuri de parcare....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de folosinta a locului de parcare nossferatuss nossferatuss Buna ziua. Am achizitionat un apartament intr-un bloc nou si am primit de la dezvoltator, prin contractul de cumparare, \"dreptul de folosinta exclusiva\" ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare in curtea blocului serkan77ro serkan77ro Buna, Am cumparat un apartament intr-o curte cu alte 2 blocuri.In actele mele de proprietate am inscrisa o cota parte indiviza de 3,85% si o cota de teren de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. locuiesc la parter si dezvoltatorul imobiliar de la ... micoriza2000 micoriza2000 Buna ziua. Locuiesc la parter si dezvoltatorul imobiliar de la care am cumparat apartamentul acum 5 ani, vinde locul de parcare lipite de fereastra mea ... (vezi toată discuția)