avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua tuturor! Revin cu o intrebare: actiunea in ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua tuturor! Revin cu o intrebare: actiunea in constatrea ...

Buna ziua tuturor! Revin cu o intrebare: actiunea in constatrea dreptului de retentie imobiliara de catre chrias pentru cheltuiele de imbunatatiri cu acordul proprietarului (nu sunt specificate in contract sume, dar a fost de fiecare data la fata locului si cunoaste) cand se depune la instanta: la expirarea termenului contractual 2-la notificarea prin executor judecatoresc a incetarii contractului de inchiriere si eliberare a imobilului (fara a mentiona si cheltuielile-ce-n realitate sunt chiar mai mari decat valoarea imobilului); 3-dupa intocmirea dosarului de executare silita, incuviintarea instantei si primirea somatiei? Parerile sunt impartit si de aceea imi pemit. Va multumesc tuturor!
Cel mai recent răspuns: marcel.damaschin , utilizator 16:30, 25 Mai 2022
ce cereti e sa se constate ca aveti un drept de creanta pt sumele investite si cereti drept de retentie asupra imobilului, puteti cere oricand vreti sa va recuperati acele sume. Atentie si la termenul de prescriptie care incepe sa curga de la nasterea dreptului .
ar trebui sa mergeti la o discutie cu un avocat, unde sa dati si detalii
Exact. Nasterea dreptului nu incepe odata cu o notificare de eliberare a spatiului, primita exact acum? Stima
dvs stiti ce intelegere ati avut cu proprietarul. se prea poate sa curga de la data investitiei.
Fara sa abuzez de amabilitatea dv. "intelegerea" verbala a fost ca eu sa repar casa (veche de peste 100 ani, nelocuita de 30, proprietara locuieste in Grecia (89 ani), imi va vinde numai mie (in act privat), etc..., iar daca nu cumpar, "soarta investitiei se va negocia). Contract incheiat in 2010 pe 10 ani (5 notarial si aditional inca 5 sub semnatura privata-pleca din tara si Notariatul inchisese), si prelungit tacit. Acum primesc notificarea (prin ex judecatoresc) ca nu mai prelungeste contractul si sa evacuez in 30 de zile imobilul. Nu am stabilit la cat se va intinde investitia, intrucat in fiecare vara veneau ba proprietarul, ba fiul. Daca va pricepeti, dati-mi o adresa de mail, va trimit documentatia cu precizarile mele si nr de cont pt plata consultatiei. Multumesc.
Nu sunt in masura sa acord consultanta.
Eu sunt de parere sa mergeti la avocat, oricum va trebui demarata o actiune in instanta.
Evaluati-va investitia,revizuiti ce puteti proba si notificati-o sa va dea banii.
pana sa va notifice, nu ati deiscutat?

Alte discuții în legătură

Somatia de evacuare catre subchiriasi marcel.damaschin marcel.damaschin Buna ziua. O speta interesanta zic eu. Un contract intre 2 parti, din care una este proprietarul, cealalta chirias care trebuie sa faca si sa dreaga, etc, o ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001 Radu 26 Radu 26 Buna ziua . IN anul 2007 mi sa retrocedat apartamentul acuma sint proprietar Din anul 1990 sint chiriasi in acest Apartament. Chiriasi au facut o serie de ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a-mi vinde/notare creanta in cartea funciara marcel.damaschin marcel.damaschin Buna dimineata! Detin in chirie un imobil cu contract noatarial pe 5 ani si inca 5 cu act sub semnatura privata. 2010-2015, respecrtiv, 2015-2020. L-am luat o ... (vezi toată discuția)