avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua!! Conform principiului \"Egalității în ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua!! Conform principiului "Egalității în drepturi",ce ...

Bună ziua!!
Conform principiului "Egalității în drepturi",ce șanse as avea să câștig dreptul de pensionare cu o retribuție mai mare decât salariul și cu plata unor sume compensatoare,similare cu cele ale polițiștilor și altor categorii favorizate,daca as iniția un proces colectiv??As avea sorți de izbândă in executarea hotărârii??Bineînțeles,că vorbim de o verstă similară cu vârsta la care sunt pensionari lucrătorii statului din sferele favorizate!!Dar pensie specială pentru recunoașterea unor merite???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:00, 29 Mai 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De unde ati scos dvs. principiul “ egalitatii in drepturi “ ? NU avem drepturi egale decat in situatii ( circumstante ) similare . De pilda , avem dreptul - si eu si dvs. - sa conducem un autovehicul ? dupa pricipiul dvs. DA , doar ca eu nu am carnet de conducere . In situatia in care ambii avem carnete ( situatie similara ) , atunci avem acelasi drept . Sau , dvs. in calitate de fiu al parintilor dvs. , aveti dreptul sa-i mosteniti . Am si eu acelasi drept ? impartiti cu mine ? Legea imi da si mie drept de mostenire , dar pentru situatia similara : si eu am dreptul sa-mi mostenesc parintii , dar pe ai dvs. nu . Tocmai asta reglementeza legile , anumite situatii . Daca nu te afli in circumstantele acelei legi , ea nu ti se aplica . De pensie pentru “ recunoasterea unor merite “....eu n-am auzit . Daca eu stiu sa tricotez foarte frumos ... credeti ca se pune ? ar fi un “ merit deosebit “ ? ca nu mi-ar strica o pensie pentru asta ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Mai 2022
CHKa, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
.. " Egalitatea de drepturi (prin raportare la sfera de drept internațional) ,,înseamnă că toți indivizii au drepturi – indiferent dacă sunt bărbați sau femei, copii sau adulți, cu handicap fizic sau psihic și indiferent de originea lor, religia, culoarea sau orientarea lor sexuală”[3]. S-a apreciat faptul că egalitatea drepturilor între cetățeni nu interzice diferențierea dintre aceștia. Egalitatea de drepturi ,,garantează că indivizii au drepturi egale și se pot dezvolta liber; conceptul nu împiedică faptul că legea poate diferenția între diferiți indivizi sau grupuri de persoane, dar o astfel de diferențiere este permisă numai dacă poate fi justificată din motive factuale specifice”[4]. Egalitatea în drepturi este înțeleasă și ca ,,egalitate juridică între persoane fizice (egalitate în fața legii, non-discriminare, absența de privilegii)”[5]. Principiul egalității ,,poate impune unui stat să ia măsuri afirmative pentru a diminua sau elimina condițiile care provoacă sau ajută la perpetuarea discriminării”[6]. ... "
[ link extern ] /
Pai....tocmai asta spuneam!!Că unii croșetează la serviciu,și sunt serviți cu cate 25 de ani de pensie,doar pentru a închide ochii în anumite situații...pe când alții...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Egalitatea drepturilor între cetățeni nu interzice diferențierea dintre aceștia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament intern LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Va supun atentiei urmatoarea situatie. Un angajator modifica Regulamentul intern, prin renuntarea la grilele de salarizare. Cum credeti ca este corecta ... (vezi toată discuția)
Plangere cedo elenadintroia elenadintroia Prin sentinta tribunalului s-a admis recalcularea pensiei conform adeverintelor depuse la dosar pentru sporuri cu caracter permanent ( plata zile festive ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara- tragere la raspundere JulieC JulieC Buna ziua, fostul sot nu a platit pensia copilului de un an de zile. Am facut plangere penala, pentru abandon de familie. Nelamurirea mea este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)