avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camera de supraveghere la intrare pe casa scarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camera de supraveghere la intrare pe casa scarii

Pot monta camera de supraveghere,la intrare pe casa scarii,sa pot supraveghea gradinitele din fata blocului????
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2022
Elena Andreea, administrator
Nu, puteti monta, ca lucrare individuala, camera de supraveghere sa vizualizeze usa propriei locuinte.
Casa scarii reprezinta parye comuna
Conform disp L nr 196/2018 proprietarii nu au dreptul sa intervina,sa schimbe aspectul si destinatia partii comune fara acordul vecinilor si al asociatie de proprietari
Nu omiteti aspectul important ca datele preluate si stocate de sistemele de supraveghere se afla sub incidenta GDPR
Instalarea sistemelor de supraveghere este permisa numai operatorilor autorizati,acreditati cu licenta IGPR
Buna ziua,

Camera respectiva poate fi montata de catre Asociatie de proprietare, care va prelucra date personale.

Prin prisma rolului pe care îl îndeplinesc și a atribuțiilor legale, asociațiile de proprietari au calitatea de operatori de date cu caracter personal și, în consecință, obligația de a respecta dispozițiile Regulamentului (UE) 679/2016 - Regulamentul general privind protecția datelor (RGPD).

Astfel, în contextul prelucrării (inclusiv al dezvăluirii) datelor personale, asociațiile de proprietari trebuie să identifice temeiul legal al efectuării acesteia, prevăzut de dispozițiile RGPD prin raportare la prevederile legale din domeniul lor de activitate.

Scopul și mijloacele prelucrării datelor de către asociațiile de proprietari pot fi în mod expres stabilite prin actele normative care le reglementează înființarea, organizarea și funcționarea sau pot fi stabilite de către asociație, fiind justificate de interesul legitim al său.

De asemenea, în unele situații, prelucrările de date se pot baza pe consimțământul persoanelor fizice vizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere video pe holurile blocului! pot monta camere video pe ... usernew2021 usernew2021 Camere video pe holurile blocului! Pot monta camere video pe holurile blocului la etajele superioare strict pentru siguranta si protectie? Tin sa precizez ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se pot accesa imaginile de pe camerele video de ... catali123456 catali123456 In ce conditii se pot accesa imaginile de pe camerele video de la blocuri? Si cat timp pot fi pastrate? Cine le poate accesa? multumesc (vezi toată discuția)
Supraveghere parcare Ionut1512 Ionut1512 Buna ziua, Recent vecinul de la partea si-a instalat camere de luat vederi fara a ni se cere acordul.Le-a montat pe fatada blocului si surprinde parcarea ... (vezi toată discuția)