avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Este corecta aceasta pozitie a celor de la impozite?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Este corecta aceasta pozitie a celor de la impozite?

Am facut succesiunea in urma tatalui iar hotararea jud. a stabilit plata sultelor catre frate si mama si mi-a atribuit apartamentul mie, mama fiind in grija mea. Tata a beneficiat de prevederile Legii 118/1990 si OG 105/1999 (de asemenea si mama ca sotie supravietuitoare) si a fost scutit de plata impozitului pe apartament, prin Legea 130/2021 care modifica Codul Fiscal se prevede ca in acest caz copilul mostenitor va beneficia si el de scutire de impozit pe apartamentul preluat prin mostenire. Cei de la Taxe si Impozite considera ca nu pot avea scutire decat pe cota care imi revenea iar restul cotelor pentru care am platit sulte se impoziteaza pentru ca au fost cumparate.
Este corecta aceasta pozitie a celor de la finante?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:30, 4 Iunie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Veti avea scutire doar pe cota care va revine prin mostenire, nu si pe ce ati cumparat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozite dupa deces coproprietar? aronzu aronzu Pentru un apartament cu proprietari sot si sotie, in situatia decesului unuia dintre ei si fara dezbatere de mostenire cine si in ce procent este dator a plati ... (vezi toată discuția)
Drepturile sotiei supravietuitoare BescheaGeorgeta BescheaGeorgeta Buna ziua As vrea sa stiu daca sotia supravietuitoare a unei persoane persecutate pe motive politice, beneficiaza de scutire de impozit pentru locuinta. ... (vezi toată discuția)
Beneficiar al drepturilor, conform og 105/1999 cu modificari cretzustancu cretzustancu Beneficiar al drepturilor, conform OG 105/1999, cu modificarile si completarile ulterioare si H.G. 127/2002 Normele de aplicare a OG 105/1999, pentru ... (vezi toată discuția)