avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... TAXĂ JUDICIARĂ DE TIMBRU ÎN APEL Bună ziua! Vă ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

TAXĂ JUDICIARĂ DE TIMBRU ÎN APEL Bună ziua! Vă rog, solicit ...

TAXĂ JUDICIARĂ DE TIMBRU ÎN APEL

Bună ziua!
Vă rog, solicit un sfat de la un priceput/păţit!

Cum se calculează în apel, taxa judiciară de timbru, pentru un capăt de cerere, neconsiderat în judecata din procedura de fond.

Este vorba despre un capăt de cerere, referitor la anularea unui contract de construcţie, în care, nu este (în fond, reclamantul nu a avut contractul) cunoscută valoarea acestui contract, apelantul reclamant fiind cel ce trebuie să achite taxa.judiciară de timbru în apel,
În fondul judecat - pe excepţii, nu s-a ajuns la etapa solicitării de înscrisuri, deţinute de pârât.
Mulţumesc!

Solicit vânătorilor de puncte, să se abţină de la răspunsuri laconice, lipsite de profesionalism.
Cel mai recent răspuns: Ioan Victor , utilizator 16:34, 18 Iunie 2022
In mod normal ar trebui sa primiti de la instanta o adresa prin care sa va puna in vedere cuantumul taxei de timbru pe care o aveti de achitat in termen de 10 zile de la comunicare
În situaţia în care, apelantul reclamant nu cunoaşte valoarea contractului de construcţie, cum ar putea şti instanţa de apel, cuantumul acestuia?
Buna ziua,

Contractul a fost depus la dosarul cauzei, iar acesta trebuie studiat, pentru a fi determinata, in mod just, taxa judiciara de timbru.

In apel, aceasta poate fi achitata pana la primul termen de judecata.

Instanta de judecata va invedereaza cuantumul acesteia, prin adresa ori citatie.

Stimată doamnă, nu aţi citit contextul ca să înţelegeţi corect, întrebarea mea. Contractul nu a fost depus la dosarul cauzei.
Ce se poate face, pentru a se plăti corect, taxa judiciară de timbru, în apel?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxa judiciara de timbru ioanandrei ioanandrei Reclamanta - persoana fizica , initiaza o cerere de constatare a nulitatii absolute a unui contract de vinzare -cumparare imobil. Cererea este incadrata de ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnã anularea cererii de chemare în judecatã ca netimbratã? TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.am avut un termen la un proces si ca solutie e-anulat-.ce inseamna mai exact?pt ca scrie ca,,admite exceptia netimbrarii,anuleaza cererea ca ... (vezi toată discuția)
Timbrare dubla ??? Anca Puma Anca Puma Am depus apel intr-un dosar civil, si odata cu cererea de apel, am anexat si taxa de timbru ( aceeasi ca si la fond) si timbru judiciar deasemeni, iar acum ... (vezi toată discuția)