avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Targ caritabil
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Targ caritabil

Buna ziua,
Am nevoie de o clarificare in urmatoarea situatie: un ONG organizeaza un Targ Caritabil, in cadrul caruia, doritorii pot primi anumite obiecte, noi sau second hand, in schimbul unei donatii. Donatiile obtinute, vor fi utilizate pentru activitatile ONG-ului. Bunurile expuse in cadrul targului, provin din donatii ale populatiei sau alte ONG-uri.
Veniturile obtinute din cadrul targului, sunt venituri impozabile sau neimpozabile? Acest tip de targ poate fi interpretat ca avand caracter comercial?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:41, 20 Septembrie 2022
daca valoarea donatiei nu este muuuult mai mare decat valoarea acelor obiecte, de ex. donezi 500 sau 1000 lei si pimesti ceva in valoare de 3 lei sau 15 lei, acea operatiune nu poate fi calificata ca donatie, caci prin definitie donatia trebuie sa fie lipsita de contraprestatie materiala. Atunci e pur si simplu o vanzare clasica, doar ca se practica un adaos comercial intentionat foarte mare ca sa produca un "profit" mare pe care beneficiarul promite ca il utilizeaza intr-un scop caritabil.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii o persoana fizica poate primi legal donatii cash? danutza33 danutza33 In ce conditii o persoana fizica poate primi legal donatii cash? (ex: pt organizarea cursuri, workshop-uri, evenimente) - si fara a aparea probleme cu ... (vezi toată discuția)
Donatii catre ong LifeRider LifeRider Buna ziua, Din cate stiu, pentru donatiile in bani din partea persoanelor fizice este necesara incheierea unui contract. Imi puteti spune care este regimul ... (vezi toată discuția)
Autorizatie functionare asociatie non profit Sami124gg Sami124gg Buna ziua , Am o asociatie non-profit pe numele fetitei pe care am folosit-o pana acum doar pentru terapiile copilului meu. In statutul Asociatiei am trecut ... (vezi toată discuția)